Syötävän ihana kranssi
TEKSTI ja KUVAT:
Tiina Rinne
Tarvikkeet: kotimaisia punaisia omenoita, sitruuna, pellavalankaa, veitsi, sakset
1. Huuhdo omenat ja viipaloi ne ohuiksi renkaiksi. Jätä keskustaan kauniit tähtimäiset siemenkodat.
2. Kasta viipaleet sitruuna-vesiseokseen. Näin saat hedelmälihan pysymään vaaleampana.
3. Paras tapa on kuivattaa omenaviipaleet kuivurissa. Jos sinulla ei ole kuivuria, kuivata ne uunissa miedolla lämpötilalla tai saunan lauteilla pyyhkeen päällä. Kuivuminen uunissa ja saunassa kestää useita tunteja. Viipaleet ovat vielä hivenen nahkeita kuivuttuaan.
4. Pujota kuivuneiden omenarenkaiden läpi pellavalanka. Solmi langan päät yhteen jättäen omenaviipaleet vielä toistaiseksi lenkkiin löyhästi, jotta ne kuivaisivat kunnolla eivätkä pilaannu. Anna omenoiden kuivua ilmavasti pari viikkoa ja kiristä sen jälkeen naru tiukalle.
5. Solmi pellavanarusta ripustinlenkki ja tee siihen rusetti koristeeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

