Tuottajahinta paras kriisiapu
Koronavirus myllertää myös ruokamarkkinoita. Erikoiskasvituotannossa pula on työvoimasta. Perinteiset viljelijäperheen voimin toimivat tilat pystyvät tuotantoon, mutta niiden tuotemarkkinat ovat nopeassa muutoksessa. Tämä johtuu kaupan ja ruokateollisuuden tarpeesta mukauttaa pikatahtiin tarjontansa koteihin siirtyneeseen kulutukseen.
Perhetiloilla ihmetellään miksi epidemian tuoma huoli ruokaturvasta ei näy tuottajahinnoissa. Kun kaupassa tavara liikkuu ennätystahtiin ja hyllyt ovat paikoin tyhjät, luulisi siitä löytyvän lääke myös maatalouden pitkään kannattavuuskriisiin. Tilanne syö luottamusta ruokaketjussa – tällä hetkellä erityisesti lihantuottajien ja lihatalojen välillä. Tehokkain kriisiapu maatiloille olisivat järkevät tuottajahinnat.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

