Politiikka

ABC sulkee ravintolaruokailun perjantain ja lauantain välisen yönä – annoksia saa autoon mukaan

Annoksia voi tilata autoon tiskiltä tai sähköisesti.
Ville-Petteri Määttä
ABC lopettaa ravintoloidensa sisätilaruokailun pe-yönä.

ABC-ravintoloiden sisällä tapahtuva ruokailu lopetetaan perjantain ja lauantain välisenä yönä, mutta mukaan tulevia take away-annoksia voi useimmista paikoista ostaa autoon toimitettuna, ABC-ketjun johtaja Harri Tuomaala kertoo.

Ketju toimii hallituksen keskiviikkoisen suosituksen mukaisesti. "Meillä on 4 000 henkilöä töissä emmekä olisi voineet toimia mitenkään tämän nopeammin", Tuomaala sanoo.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vetosi keskiviikkoiltana ravintoloihin ja kahviloihin, että nämä sulkevat toimitilansa omatoimisesti jo viikonlopun aikana. Sulkemista koskeva poikkeusasetus ehtii voimaan vasta alkuviikolla.

Polttoainemyynti jatkuu kaikilla asemilla.

"Autojen määrä teillä on laskenut voimakkaasti, mikä on vähentänyt kysyntää selvästi. Teemme kuitenkin kaikkemme, että pidämme ihmisille kriittisiä palveluita yllä nykytilanteessa."

"Ennen koronakriisiä olleen viikon luvuista on tultu alaspäin 30 prosenttia eli viime päivinä teillä on liikkunut viikon aikana noin 15 miljoonaa autoa vähemmän kuin maaliskuun alkupuolella", ABC:stä kerrotaan.

"Kehitimme pikavauhtia toimintaamme ja ABC-sovellusta siten, että ruuat voi tilata suoraan parkkipaikalle omaan autoon. Toki tiskiltä tilaaminen onnistuu myös." Valikoima vaihtelee asemakohtaisesti.

Asemien kaupoista voi hakea ruokaa kotiin ja autopesu toimii. Ammattiliikenteen taukotilat pidetään auki mahdollisuuksien mukaan, Tuomaala kertoo.

"Toteutamme toiminnassamme etupainotteisesti hallituksen vetoomuksia."

Lue myös: Perustuslakivaliokunta puolsi ravintoloiden sulkemista, mutta vaati täsmennyksiä

Lue lisää