Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

Lockheed Martin on purkanut konsulttisuhteen puolustusvoimien entisen komentajan Jarmo Lindbergin kanssa

Päätös purkamisesta syntyi yhtiön mukaan sen jälkeen, kun puolustusministeriö päivitti ohjeistustaan konsulttien käytöstä hävittäjähankinnassa.
Kari Salonen
Puolustusvoimien entinen komentaja, kenraali Jarmo Lindberg tarjosi konsulttipalvelujaan F35-hävittäjiä valmistavalle Lockheed Martinille.

Yhdysvaltalainen puolustusteknologiayhtiö Lockheed Martin on purkanut konsulttisopimuksen, jonka se oli tehnyt puolustusvoimien entisen komentajan Jarmo Lindbergin ja hänen yhtiönsä Suomalainen kenraalikonsultointi Oy:n kanssa.

Lindbergin oli tarkoitus tukea Lockheed Martinia, kun se osallistuu Suomen hävittäjäkilpailutukseen yhdessä neljän muun yhtiön kanssa.

Päätös konsulttisopimuksen purkamisesta syntyi Lockheed Martinin myöhään torstaina illalla Maaseudun Tulevaisuudelle antaman lausunnon mukaan sen jälkeen, kun puolustusministeriö päivitti ohjeistusta, joka rajoittaa entisten valtion virkamiesten hyödyntämistä hävittäjähankkeessa.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoi viikko sitten, että ulkopuolisten konsulttien käytöstä hävittäjähankkeessa luovutaan.

Lockheed Martin painottaa lausunnossaan, että se noudattaa sääntöjä ja lakeja kaikissa toimintamaissaan.

Puolustusteknologiayhtiö ei ota suoraan kantaa siihen, oikooko se myös jatkossa käyttää esimerkiksi entisiä kenraaleja tai muita korkeita sotilashenkilöitä hyödyksi liiketoiminnassaan.

"Kuten monet muut puolustusalan yhtiöt, Lockheed Martin hyödyntää neuvonantajien kokemusta ja asiantuntemusta ymmärtääkseen mahdollisimman hyvin asiakkaiden vaatimukset ja tarpeet, jotta voimme tarjota asiakkaille parhaan mahdollisen ratkaisun", se toteaa lausunnossaan.

Jarmo Lindberg kieltäytyi aiemmin kommentoimasta asiaa MT:lle.

"En voi millään lailla kommentoida konsultointia", hän totesi.

Lue lisää:

Suomi lopettaa ulkopuolisten konsulttien käytön hävittäjähankkeen tapaamisissa

Puolustusministeriön selvitys: Ex-komentaja Lindberg rikkoi karenssisopimuksen ehtoa – ministeriö ei pidä sopimussakkoa välttämättömänä

Lue lisää

Amerikkalaisten hävittäjäkauppoja tukemaan ryhtyneen puolustusvoimien ex-komentajan konsulttiyhtiön tilinpäätös valmistui: Palkkoja maksettiin 10000 euroa ja osinkoina 16200 euroa

Ex-komentaja Lindberg ei ole saanut karenssisopimuksesta korvauksia valtiolta – selvitys sopimuksen rikkomisesta valmistunee ensi viikolla

Venäjä tuli iholle

Suomi syynää tämän vuoden alusta lähtien kaikki ulkomaalaisten tekemät kiinteistökaupat – ensimmäiset hyväksytään ensi viikolla