Keskipohjanmaa: Ministeri Lintilä esittää kivihiilestä luopumisen tuen aikaistamista osana koronaelvytystä - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskipohjanmaa: Ministeri Lintilä esittää kivihiilestä luopumisen tuen aikaistamista osana koronaelvytystä

Hallitus päätti maaliskuussa, että kivihiilestä luopumiseen varataan vuosina 2020–2022 investointitukea 30 miljoonaa euroa vuodessa.
Hanna Linnove
Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan energiasektorin rooli koronakriisistä nousemisessa ja siihen liittyvässä elvytyksessä tulee olemaan erittäin keskeinen.

Valtion tukea kivihiilestä luopumiseksi voitaisiin mahdollisesti aikaistaa, ehdottaa elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) sanomalehti Keskipohjanmaan jutussa.

"Tulisiko tukea varhentaa vuodesta 2022 vuoteen 2021 – esimerkiksi tällaisia keinoja tulee lähteä välittömästi hakemaan", Lintilä sanoi työ- ja elinkeinoministeriön seminaarissa.

Käytännössä tämä tarkoittaisi vuodelle 2022 annetun valtuuden siirtämistä jo ensi vuodelle.

Hallitus päätti maaliskuussa, että kivihiilestä luopumiseen varataan vuosina 2020–2022 investointitukea 30 miljoonaa euroa vuodessa. Lintilän ehdotus ei lisäisi kokonaistukea, vaan mahdollistaisi investointien aikaistamisen.

Ensi vuodelle tukea voisi siis tulla tarjolle 60 miljoonaa euroa.

Lintilän mukaan energiasektorin rooli koronakriisistä nousemisessa ja siihen liittyvässä elvytyksessä tulee olemaan erittäin keskeinen. Hän sanoo, että niin sanotut puhtaat energiat ja muu ilmastotoimien edistäminen on "ainoa globaali draiveri".

Keskipohjanmaan uutinen

Lue lisää

Hallitus tiedotti toimialariippumattomasta kustannustuesta - Tukea kuukaudessa 200–300 miljoonaa

MTV: Hallitus päässyt sopuun yritystuista

Hallitukselta odotetaan tänään päätöksiä yritystuista

Ravintolatuki on tänään eduskunnassa lähetekeskustelussa