Politiikka

"Viime aikoina vihreät ei ole enää ollut puolue, jonka voisin kokea sananvapauden puolustajana" – Juha Huhtala erosi puolueesta, jatkaa Kouvolan kaupunginvaltuustossa

Vihreiden puoluehallituksen varajäsen ja Kouvolan kaupunginvaltuuston jäsen Juha Huhtala tilittää eroaan julkisella somesivullaan.
Kuvakaappaus
"Kouvolan kuntapolitiikassa vihreiden linja on sellainen, jonka voin edelleen allekirjoittaa", Juha Huhtala ilmoittaa.

Kouvolalaispoliitikko Juha Huhtala kertoo eronneensa vihreistä.

Hyvinvointiyhtiön toimitusjohtajana toimiva Huhtala kertoo aikeistaan jatkaa edelleen Kouvolan kaupunginvaltuuston jäsenenä.

Huhtala on toiminut tällä kaudella puolueen puoluehallituksen helsinkiläisen Juliana Kentalan varajäsenenä.

Huhtala kirjoittaa Facebook-sivuillaan "eronneensa Vihreästä puolueesta".

"Samalla työni puoluehallituksen pöydän ympärillä päättyy. Koska luotan avoimuuteen ja rehellisyyteen, halusin tämän teille heti kertoa."

Huhtala kertoo kokeneensa, että kasvoi ulos puolueesta.

"Koska en halua väkisin elää huonoissa ihmissuhteissakaan, en halua myöskään olla jäsenenä puolueessa, joka ei tunnu enää omalta."

Hän sanoo allekirjoittavansa suuren osan puolueen poliittisista teemoista.

"Eihän ihmisen arvot nopeasti muutu. Minulle tärkeitä asioita ovat ympäristö ja luonto, ihmisten universaali yhdenvertaisuus, vastuullisuus, vapaus, itsenäisyys, sekä toiminnan avoimuus ja läpinäkyvyys."

Huhtalan mukaan viime aikoina vihreät ei ole enää ollut puolue, jonka voisin kokea sanan- ja mielipiteenvapauden puolustajana. "Kaksinaamaisuus näkyy esimerkiksi näin. Vihreät esiintyy kaikkien vähemmistöjen, sekä esimerkiksi eri uskontojen edustajien puolustajana."

"Mutta kun minä itse olen esittänyt omaan henkilökohtaiseen vakaumukseeni liittyviä asioita tai kertonut siitä miten maailman ja yhteiskunnan koen, on minut yritetty toistuvasti vaientaa"

Huhtala kirjoittaa, että ei "voi kuulua puolueeseen, joka leikkaa sananvapauttani asioissa, jotka eivät ole lähelläkään esimerkiksi lainsäädännön asettamia rajoja".

"Kun "oma koira puree", ja pilkka tulee omasta porukasta, on ihmisen pakko miettiä, että onko viiteryhmä oikea. Ei minulla ole mitään tarvetta puolustaa sananvapautta puolueessa, joka ei itse toimi tämän yhden itselleni tärkeimmän periaatteen mukaisesti", Huhtala tilittää.

Huhtala korostaa, ettei tee politiikka puoluetta varten. Muutenkin politiikassa on hänen mukaansa väärin se, että puolueiden oma etu asetetaan ihmisten ja yhteisen edun edelle.

"Järjestelmä on todella vanhanaikainen. Päättäjät puristavat 'omaa jakkaraansa' hampaat irvessä, eikä omista eduista suostuta luopumaan vaikka ihmisiltä vietäisiin kaikki palvelut alta."

Hän kertoo haluavansa jatkossakin tehdä politiikkaa ihmisiä ja yhteisöään varten.

"Minä haluan tehdä politiikkaa kotikaupunkia varten. En tarvitse Vihreää puoluetta tämän työn tekemiseksi."

Lue myös:

Vihreä valtuutettu eroaa puolueesta ja maakuntahallituksesta: "En pysty edustamaan puoluetta, jonka sisältä nousee toistuvasti näitä maaseutuvihamielisiä kommentteja"

Näin Maria Ohisalo vastaa vihreistä maaseutuvastaisuuden vuoksi eronneelle kunnanvaltuutetulle: "Jokainen tekee omat ratkaisunsa, olemme koko Suomen puolue"

Vihreiden Ohisalo ei halua asettaa vastakkain kasvukeskuksia ja muuta Suomea: "On rikkaus, että meillä on alueiltaan näinkin monimuotoinen maa"

Lue lisää

Paavo Väyrynen nousi keskustan puoluehallitukseen

HS-gallup: SDP yhä suosituin puolue, keskusta nosti kannatustaan

Vihreiden aloite läpi: 100 000 puuta istutetaan Helsinkiin – mutta kuinka paljon pääkaupungissa kaatuu metsää?

Mielenosoittajat tukkivat tien Helsingin ydinkeskustassa – poliisi käytti kaasusumutetta