Politiikka

Keskustan puoluesihteeri Pirkkalainen: "Sipilä olisi halunnut luopua puheenjohtajuudesta heti eduskuntavaalitappion jälkeen"

Pirkkalainen arvioi, että Sipilän keskustan sisältä saama kova arvostelu johtuu puolueen historiallisen huonosta eduskuntavaalituloksesta.
Antti Aimo-Koivisto
Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertoo MT:lle, että Juha Sipilä aikoi ensin luopua puheenjohtajuudesta nopeammalla aikataululla. Muun muassa Pirkkalainen vaikutti siihen, että Sipilä väistyy tehtävästään vasta syksyllä.

Keskustan puoluesihteerin Riikka Pirkkalaisen mukaan Juha Sipilä olisi halunnut luopua keskustan puheenjohtajuudesta mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun keskusta koki huhtikuun eduskuntavaaleissa historiansa suurimman tappion.

"Puoluesihteerinä vaikutin siihen, että puheenjohtajanvaihdos tapahtuu vasta syksyllä. Ajateltiin, että tulevien puheenjohtajakandidaattien on kyettävä kertomaan syvällisesti, miten keskustaa lähdetään uudistamaan. Tämähän vie aikaa."

Kun ylimääräisen puoluekokouksen ajankohdasta päätettiin, ei vielä ollut tiedossa, että keskusta on menossa hallitukseen.

"Siinä vaiheessa oli sellainen ajatus, että tie vie oppositioon. Myönnän, että hallitukseen meno mutkistaa asetelmaa", Pirkkalainen toteaa.

Pirkkalainen korostaa, että Sipilällä on yksiselitteinen mandaatti toimia puolueen puheenjohtajana, kunnes hän luopuu tehtävästä keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa ensi syyskuussa.

"Sipilän roolista keskusteltiin puoluehallituksessa heti eduskuntavaalien jälkeen. Puoluehallituksen yksimielisellä päätöksellä linjattiin, että Sipilä johtaa puoluetta ylimääräiseen puoluekokoukseen saakka", Pirkkalainen tähdentää.

"On siis päivänselvää, että juuri Sipilä vetää nyt hallitusneuvotteluja keskustan osalta", puoluesihteeri summaa.

Pirkkalainen arvioi, että Sipilän keskustan sisältä saama kova arvostelu johtuu puolueen historiallisen huonosta eduskuntavaalituloksesta.

"Keskustan sisällä on nyt varmasti paljon pahaa oloa vaalitappiosta johtuen, eikä kenenkään henkilökohtaisia tuntemuksia saa vähätellä. Puolueen vaalitappion syyt on perattava juurta jaksaen."

Toisaalta puoluesihteeri toivoo, ettei kritiikki kohdistuisi korostetusti Sipilään henkilönä.

"Toivoisin, että keskustelu olisi analyyttisempää ja pureutuisi enemmän politiikan sisältökysymyksiin. Sipilä kantaa vastuun vaalitappiosta luopumalla keskustan puheenjohtajuudesta syksyllä", Pirkkalainen sanoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puolueet eivät osaa perhepolitiikkaa

Katri Kulmuni kommentoi MT:n perhekyselyä: "Antaa paljon kirittävää keskustalle"

Keskustan kansanedustaja ihmettelee perussuomalaisten asennetta "pitsan- ja kebabinpaistajia" kohtaan