Mielipide

Realismia autoilun ohjailuun

Viime päivinä on löydetty ekonomisteja kertomaan, miten autoilu muuttuu. Miten nykyiset polttomoottorit kuolevat käsiimme. Kuinka niistä olisi hyvä luopua tänään, kun vielä joku jotain suostuu niistä maksamaan.

Kaunis aatos ja varmasti nykytrendin mukaisesti oikein kunnianhimoista ajattelua. Totuus on kuitenkin realistisempi ja valitettavasti kalliimpi.

Aika moni asuu tai käy työssä paikoissa, joissa autoilu on pakollista. Meistä moni ajaa Euroopan vanhimmalla kalustolla, vaikka turvallisempi ja puhtaampi olisi kaikille järkevämpää. Autoilu on puhdistunut ja muuttunut turvallisemmaksi viime vuosien aikana huimaa tahtia, hyvä niin, koska kaikki voittavat.

Sähköisyys tulee, se on varmaa ja ihan positiivista. Onko sähkö välivaihe vetyyn tai johonkin muuhun, se on monelle ekonomistillekin vielä arvoitus.

Parempaa mallia turvalliselle ja puhtaalle liikenteelle ei ole kuin markkinaehtoisuus. Sitä eivät oikein edusta nykyinen autoetukikkailu ja itsensä viherpesu. Kehitys kehittyy ja akustot paranevat ja hinnat laskevat, se tuo mahdollisuuden kaikille.

Koko maan asuttaminen on edelleen fiksumpaa kuin savimaille betonilähiöiden teko. Auto on yksi suurista mahdollistajista tässä asiassa, sitä ei kannata unohtaa. Olisipa myös edelleen mukavaa, että huomioidaan sellainen asia kuin raha. Liikenne tuottaa rahaa veroina paljon.

Annetaan markkinoiden tuoda muutos, se mahdollistaa kaikille asumisen ja tekemisen kohtuuden rajoissa. Rahaa kun olisi niin mukavaa kantaa myös muuhun kuin valtion kaivoon.

Luulen, että polttomoottorit taitavat pitää hintansa ihan hyvin vielä vuosikausia eteenpäinkin. Rauhallisia kilometrejä kaikille yhteiskunnan ylläpitäjille.

Petteri ”Peltsi” Peltola

Mathildedal

Lue lisää

Kaasu on jäänyt jalkoihin

Nyt tiedän paremmin

Automääräykset unohtivat biopolttoaineiden edut

Energiavaikuttaja huolestui sähkön riittävyydestä poikkeustilanteissa: "Yhdelläkään maalla ei ole velvoitetta myydä sähköä tänne"