LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Mielipide

Festivaalit eivät ole suuri korona­lähde

Maaseudun Tulevaisuus esitti pääkirjoituksessaan (MT 4.8.), että korona leviää nyt erityisesti festivaaleilla ja yleisötilaisuuksissa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa.

Sairaanhoitopiireiltä kerätyn tiedon perusteella festivaaleilla ja yleisötapahtumissa aiheutuneet koronatartunnat ovat kaikkialla Suomessa olleet alle kymmenen prosenttia kaikista jäljitetyistä tartunnoista.

Tapahtumat ja festivaalit eivät siis ole erityisiä tartunnan lähteitä vaan ennemmin helppo maali syyllistämiselle ja kauhistelulle. Todellisuudessa suomalaisilla festivaaleilla ja yleisötapahtumissa käyminen on ollut väkimäärään nähden hyvin turvallista.

Korona tarttuu kaikissa sosiaalisissa kontakteissa kaikkialla yhteiskunnassa. Tapahtumat ovat poikkeuksellisen säädeltyjä ja valvottuja tilanteita, joissa ihmisten toimintaa ohjataan. Epäsopivaan käytökseen myös puututaan.

Suomalaiset tapahtuma-alan ammattilaiset tekevät työnsä vastuullisesti. Yleisön terveys ja turvallisuus on aina ykkösasia. Luonnollisesti myös yleisöjen tulee ymmärtää oma vastuunsa ja noudattaa annettuja ohjeita.

Pekka Timonen

puheenjohtaja

Tapahtumateollisuus ry.

Suomalaiset tapahtuma-alan ammattilaiset tekevät työnsä vastuullisesti.

Lue lisää

Puutavaran viejän brexit-arvio: "Jäi vaikutuksiltaan koronan varjoon" – brittinikkarit saavat rakennustarpeet Kaskisista EU-erosta huolimatta

Kouluja ja päiväkoteja jouduttaneen sulkemaan henkilöstöpulan vuoksi, jos ennusteet omikronaallosta pitävät paikkansa, arvioi OAJ

Fimea: Koronalääkkeet todennäköisesti yhteishankintoina – "Ei ole realistista, että niistä tulee lähiaikoina lääke kaikille koronapotilaille."

Hallitus aloittaa anniskeluravintoloita koskevan täyssulun valmistelun – voimaantulo "kolmen–neljän viikon" päässä