Pääkirjoitus

Trump yhä farmareiden suosikki

Kolme neljäsosaa yhdysvaltalaisista maanviljelijöistä aikoo äänestää presidentti Donald Trumpia jatkokaudelle marraskuun presidentinvaalissa, kertoo tuore Farm Futures -lehden kysely (MT 21.9.). Trump oli viljelijöiden suosikki jo vuoden 2016 vaalissa. Nyt farmareiden tuki on jopa entistä vankempi, mutta vaalitulosta se ei ratkaise.

Trump tunnetaan presidenttinä, joka ei juuri piittaa sopimuksista, käytöstavoista tai edes puheittensa todenperäisyydestä. Jyrkästi jakava politiikka kelpaa kuitenkin niille, jotka kokevat jääneensä aiemmin jaosta paitsi kokonaan – maatalouden lisäksi heitä löytyy monilta teollisuuden aloilta. Vaalin lopputuloksesta riippumatta kansalaisten jyrkkä kahtiajako käy varoitukseksi kaikille demokratioille.

Lue lisää

Mikrofonimuutos teki presidenttiehdokkaiden toisesta väittelystä seesteisemmän – Trump yritti maalata Bidenista korruptoituneen kuvan

Markkinakatsaus: Viljapörssin ralli kiihtyi, kotimaassa vedettiin viime viikolla henkeä

Kaunein kiitos kirjailija Mikko Välttilälle

Lähteekö Esko Aho presidenttikisaan, entä mitä mieltä hän on Paavo Väyrysestä? "Kirjoittaessa tuli esille asioita, joita tämän ajan ihmiset eivät tiedä"