Uutiset

Rehula vastaa epäluottamuslauseeseen: "Asia on Hippoksen valtuuskunnan käsissä"

Juha Rehula kertoo pohtineensa paljon, mitä pitäisi tehdä toisin, kun kentällä velloo. Perusteluja joutuu hänen mukaansa arvailemaan.
Ravit olivat seisoksissa tasan kaksi kuukautta koronakriisin vuoksi, mikä kiristi ravikentän arvostelua keskusjärjestö Suomen Hippoksen johtoa kohtaan. Toimitusjohtaja sai potkut ja nyt valtuuskunta haluaa myös äänestää hallituksen luottamuksesta.

Suomen Hippoksen hallitus ja sen puheenjohtaja ovat saaneet epäluottamusesityksen, joka tulee järjestön valtuuskunnan käsiteltäväksi 24. kesäkuuta pidettävään kokoukseen.

"Valtuuskunnan jäsenillä on mahdollisuus tehdä esityksiä valtuuskunnan kokoukselle ja näin on tehty. Tämä on luottamustehtävä, jossa pitää nauttia luottamusta. Sen varassahan tässä ollaan", kommentoi epäluottamuslausetta puheenjohtaja Juha Rehula MT Ravinetille torstaina illansuussa.

"Se, miten asia realisoituu, on valtuuskunnan käsissä."

Rehula nousi järjestön johtoon valtuuskunnan kevätkokouksessa kaksi vuotta sitten. Normaalisti kokous pidetään toukokuussa. Nyt se on koronan vuoksi siirretty juhannusta seuraavalle viikolle.

Hän toteaa, että luottamuksessa on aina toinenkin näkökulma eli sen, johon luottamus joko kohdistuu tai jolta se puuttuu.

"Kun sain tämän tietooni, se on laittanut miettimään, eikä ensimmäistä kertaa näiden kahden vuoden aikana, miten voisi parantaa. Miten toimia toisin? Onko jotain tehtävissä?"

Asian tekee vaikeaksi se, että epäluottamuslause ei sisältänyt perusteita. "Niitä joutuu vain arvailemaan", Rehula sanoo.

Rehula on aiemminkin kertonut saaneensa koko kahden vuoden ajan paljon suoraa palautetta. Osa siitä on ollut myös hyvin kovasanaista.

Valtuuskunnan ja hallituksen välit eivät ole olleet pelkästään ruusuiset. Marraskuussa valtuuskunta ei hyväksynyt hallituksen tuomaa tulevaisuusstrategiaa vaan vaati siihen muutoksia.

Jo tammikuussa osa valtuuskunnan jäseniä vaati ylimääräisen kokouksen pitämistä raviurheilun rahavirtojen kuihtumisen ja myös varsamäärien pudotuksen vuoksi. Se piti järjestää mutkien jälkeen maaliskuussa, mutta korona sotki mahdollisuuden kokoukseen ja kaavailtuun seminaariin.

Jos luottamusta ei ole, pitää Rehulan mukaan luonnollisesti myös itse kyetä tunnistamaan ja tunnustamaan asia. "Mutta en ole sellaisessa vaiheessa ja sama koskee hallitustakin."

Päinvastoin hallitus on kokoustanut etänä viikoittain yli kahden kuukauden ajan eli siitä lähtien, kun ravit laitettiin tauolle maaliskuussa valmiuslain tullessa Suomessa voimaan. Normaalisti kokouksia on kuukaudessa yksi tai kaksi.

"Ihan on ollut täysiä asialistoja. Tilannetta, että kokouksessa olisi ollut käsiteltävinä vain ajankohtaisia asioita, ei ole ollut yhtään."

Ravinetin haastattelema Wikman ei vastannut suoraan, onko epäluottamuslausella useampia allekirjoittajia. Ravinetin saamassa kopiossa HIppokselle osoitetusta viestistä hän on ainoa allekirjoittaja.

"En ole yksin, vaan olemme keskustelleet johdon luottamuksesta, onko sitä vai ei, paljon valtuuskunnan kollegoiden kesken", hän kommentoi uutisessa.

Myöskään Juha Rehula ei halunnut kommentoida, onko HIppokseen tullut laajempaa ilmausta hallitusta ja häntä itseään kohtaan koetusta epäluottamuksesta.

Wikman, joka tavoitteli hallituspaikkaa syksyllä mutta ei tullut valituksi, kyseenalaisti Ravinetin uutisessa myös, onko kokous kutsuttu koolle asianmukaisesti.

Wikmanin esittämä kolme viikkoa on varsinaisen eli järjestön yleiskokouksen kutsun minimiaika, ja kutsu pitää varsinaiselle kokoukselle julkistaa Hevosurheilussa sekä Hippoksen verkkosivulla.

Valtuuskunnan normaalilla kokouksella koollekutsumiseen riittää kaksi viikkoa, vahvistettiin Hippoksen viestinnästä perjantaina aamulla.

24. kesäkuuta pidettävästä kokouksesta lähti valtuuskuntalaisille sähköposti ja Hippos myös julkisti tiedotteen 20. toukokuuta.

Rehula kertoo, että Hippoksen hallitus on koolla huomenna perjantaina. Valtuuskunnan esityslista saadaan hänen mukaansa liikkeelle sääntöjen mukaisesti vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta.

Uutinen on muokattu 4.6. kello 22:22: kirjoittajan nimi oli väärin. Uutisen on tehnyt Kaijaleena Runsten. Riku Niittynen haastatteli Juha Wikmanin aikaisempaan uutiseen.

Uutista on korjattu 5.6. kello 10:23 kokouskutsun aikataulun osalta.

Suomen Hippoksen hallitukselle ja puheenjohtajalle epäluottamuslause

Juha Wikmanin vierasblogi: Hippos-laiva on väärällä kurssilla

Sami Kauhasen näkemyksiä raviurheilun tilanteesta MT Ravinetin Viikon vieraana

Hippoksen valtuuskunta sittenkin ylimääräiseen kokoukseen

Hippoksen hallitukseen uusia jäseniä

Marraskuun valtuuskunnassa tulevaisuusohjelma jumittui – luottamusjohto ei kommentoi keskustelua

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Suru-uutinen sunnuntaina ja hälinää Hippoksen luottamustoimista

Rehula saa haastajan - Hippoksen puheenjohtaja- ja hallitusehdokkaat julkistettiin

Hevosalan Veikkaus-rahojen pudotus tulee nyt kuntoon – kesäratojen laina ei lankea maksuun

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video