Suomen Hippoksen hallitus ja puheenjohtaja Juha Rehula saamassa epäluottamuslauseen - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Suomen Hippoksen hallitus ja puheenjohtaja Juha Rehula saamassa epäluottamuslauseen

Hippoksen valtuuskunta on juhannuksen jälkeen pidettävässä kokouksessa saamassa ratkaistavakseen, onko nykyisellä johdolla "kentän" tuki. Valtuuskunnan jäsen Juha Wikman on pyytänyt asialistalle puheenjohtaja Juha Rehulan ja koko hallituksen luottamuksen tarkistuksen.
Ravit pyörivät jo korona-tauon jälkeen, mutta Suomen Hippoksen luottamuselimissä on eripuraa.

Juha Wikman esitti pyynnön hallituksen luottamuksen selvittämisestä Hippoksen sääntöjen mukaisesti kuukautta ennen kokousta, lauantaina 23. toukokuuta. Kokous pidetään 24. kesäkuuta Jyväskylässä.

Pian Wikmanin jättämän pyynnön jälkeen hallitus piti viime viikon tiistaina etäkokouksen, jossa se muun muassa valitsi Hippoksen uudeksi toimitusjohtajaksi Sami Kauhasen. Tämä siirtyy Veikkaus Oy:ltä uuteen virkaansa syyskuun alussa.

"Minulla ei ole ollenkaan epäilystä Kauhasen pätevyydestä tehtäväänsä", Wikman sanoo.

"Vain tapa toimia Hippoksessa herättää kysymyksiä. Miksi juuri nyt, kun on tämä luottamuskysymys? Oliko asia noin kiireinen, ja olisiko pitänyt tarkistaa ensin, kuka Hipposta johtaa? Puhuttiin vastuullisesta toiminnasta, mutta oliko se vastuullista esimerkiksi Kauhasta kohtaan?"

Oletko nyt yksin käymässä tuulimyllyjä vastaan, kun allekirjoittajia kirjeessä on vain yksi?

"Tämä on ihan Hippoksen sääntöjen mukaista toimintaa. Jos tällainen pyyntö tehdään, jonkun se pitää allekirjoittaakin. Sen sijaan kokouskutsu ja asialistakin olisi pitänyt esittää viimeistään 21 päivää ennen kokousta, lähinnä kai eilisessä (keskiviikon) Hevosurheilussa, joten siinä meni jo vähän pieleen."

Kolme viikkoa on varsinaisen eli järjestön yleiskokouksen kutsun minimiaika, ja kutsu pitää julkistaa Hevosurheilussa sekä Hippoksen verkkosivulla.Valtuuskunnan normaalilla kokouksella koollekutsumiseen riittää kaksi viikkoa.

24. kesäkuuta pidettävästä kokouksesta lähti valtuuskuntalaisille sähköposti ja Hippos myös julkisti tiedotteen 20. toukokuuta. Kokouskutsu esityslistoineen on Hipoksen viestinnän mukaan lähdössä alkuviikolla sääntöjen mukaisesti.

"En ole yksin, vaan olemme keskustelleet johdon luottamuksesta, onko sitä vai ei, paljon valtuuskunnan kollegoiden kesken. Ennen kaikkea uskon, että tämä heijastelee aika paljon tämän hetken hevosihmisten tuntoja. Enemmänkin ajattelen, että olisi pitänyt toimia jo aikaisemmin. Nyt tuntuu, että ollaan jo hyvin syvällä kriisissä, ja nykyinen johto hakee vain pientä paikkailua jo hyvin huonoon tilanteeseen. Ei enää haeta onnistumisia lajin kannalta. Ei ajeta voitosta, kuten ravitermein sanotaan. Kilpailusäännötkin vaativat, että voittoa tavoitellaan."

Millainen tausta Juha Wikmanilla on hevosvaikuttajana?

"Olen nykyään lähinnä hevosharrastaja. Viimeksi eilen kävin ajelemassa omalla hevosellani seitsemänvuotiaalla suomenhevostammalla Walmissillä (31,7ke). Olen ollut aiemmin mukana järjestämässä Loviisan raveja. Nyt olen eläkkeellä työelämästä. Työura tuli tehtyä liike-elämässä. Lopussa yrittäjänä ja 25 vuotta ensin Fazer-leipomoiden palveluksessa."

"Valtuuskunnassa olen Nylands Läns Hästavelsförbundin, hevoskasvattajien, edustajana. Mukana on oltu yhdeksän vuotta. Heti silloin alkuun käsittelimme Hippoksen uutta strategiaa, jonka visiossa todettiin, että meitä (raviharrastajia) on paljon. Kommentoin sitä sanomalla, ettei ole mitään syytä tyytyväisyyteen: meitä pitää olla enemmän."

Wikmanin Hippoksen hallitukselle 23.5. lähettämän kirjeen teksti:

SUOMEN HIPPOS RY:N HALLITUKSELLE

Yhdistyksen sääntöjen 14 § mukaisesti esitän valtuuskunnan kevätkokouksessa 2020 käsiteltäväksi seuraavan asian:

Yhdistyksen puheenjohtajan ja koko hallituksen luottamus.

Asiasta käydyn keskustelun jälkeen suoritetaan äänestykset, ensin puheenjohtajan ja sitten koko hallituksen luottamuksesta.

Näiden tulosten selvittyä käydään tarvittaessa vaalit.

Tämän asia tulee käsitellä välittömästi vastuuvapauden vuoden 2019 toiminnasta myöntämisen jälkeen.

Loviisassa 23.5.2020

Juha Wikman valtuuskunnan jäsen

Uutista on päivitetty kello 18:12. Kutsu kokoukseen on lähetetty 20.5.. Järjestöjen sääntöjen mukaan esityslista pitää olla lähetetty kaksi viikkoa ennen kokousta.

Uutinen on korjattu 5.6. kello 10:26: uutisessa oli aiemmin sotkettu varsinaisen kokouksen ja valtuuskunnan kokouksen koollekutsumisen aika ja tapa.

Lue myös:

Rehula vastaa: Asia on valtuuskunnan käsissä

Juha Wikmanin vierasblogi: Hippos-laiva on väärällä kurssilla

Sami Kauhanen: "Haastava, mutta erittäin kiehtova hetki"

Sami Kauhasen näkemyksiä raviurheilun tilanteesta MT Ravinetin Viikon vieraana

Ville Toivonen
Suomen Hippoksen valtuuskunnan jäsen Juha Wikman on esittänyt pyynnön Hippoksen hallituksen puheenjohtajan ja koko hallituksen luottamuksen selvittämisestä seuraavassa valtuuskunnan kokouksessa.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Seinäjoen Saranpää: "Hyvältä tuntuu, mutta kultakaivoksesta ei ole kyse"

Lajin etu voitti: Seinäjoki saa sittenkin yleisöä Kuninkuusraveihin

Rehula vastaa Jauhiaisen kritiikkiin Kuninkuusravien järjestämisvalinnoista: "Pitäisikö olla etukäteen määritellyt avoimet kriteerit? Pitäisi"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video