Uutiset

Kaustisen kolarin iskuja saaneet Suonperä ja Cankus Xport voivat hyvin

Tämä päivä on tuonut tullessaan hyviä uutisia eilisen Kaustisen ravien kolaritapauksen kovimmat kolhut ottaneista Cankus Xprtista ja sen ohjastajasta Jani Suonperästä. Suonperä pääsee tänää pois sairaalasta ja hurjan törmäyksen sekä ilmalennon kokenut Cankus Xport voi myös hyvin. Ohessa voit katsoa ruunan tämän päivän voinnin valmentajansa ottamalta videolta.
Ville Toivonen
Rainer Björkroth toteuttaa suunnitelmaansa lähettää iskukykyisiä kilpureitaan Ranskaan ottelemaan suurista palkintopoteista. Tuorein lähtijä on Pilvenmäki Specialin hopeamitalisti Fastoche Thieben.

Eilen Kaustisen ravien kolmannen lähdön, amatöörilähdön, ensimmäisessä kaarteessa tapahtui ikävä kolari, jossa ohjastaja Jani Suonperä suistui ikävävännäköisesti radan pintaan, jossa häntä hoidettiin ennen ambulanssikyytiä Kokkolan sairaalaan. Ohjastettavanaan ollut hevonen Cankus Xport puolestaan pääsi irti, pyrki tallialueelle juosten päin porttia ja heittäen hurjannäköisen voltin metalliportin yli. Tilanteessa olleet hevoset Ofelia Roc ja mainittu Cankus Xport, sekä toinen kolhuja saanut ohjastaja Arto Kynnäs kävelivät kaikesta huolimatta omin jaloin pois paikalta.

"Olin huonossa kulmassa, enkä nähnyt kaikkea mitä tapahtui", kertoo Cankus Xportin valmentaja Rainer Björkroth.

"Kaikki tapahtui lisäksi erittäin nopeasti muutamassa sekunnissa. Todella hurjannäköistä menoa oli joka tapauksessa, mutta kuin ihmeen kaupalla mitään vakavaa ei ilmeisesti tapahtunut millekään osapuolelle. Jani Suonperäkin kuulemma pääsee pois sairaalasta tänään ja selvisi ilmeisesti kolhuilla. Meidän hevonen tuli rautaportista yli niskoilleen, mutta vaikuttaa, että kaikki on silti kunnossa. Se hölkkii videolla, jonka otin äskettäin, oikein notkean oloisena, ja vaikuttaa että senkin osalta selvittiin säikähdyksellä."

Jani Suonperän yllättävän hyvästä päivän kunnosta uutisoi ensimmäisenä Hevosurheilu-lehti (linkki uutiseen).

Cankus Xport, 4, on Björkrothin tallin lupaavimpia hevosia, ja sillä oli alla menestyksekäs Ruotsin turnee.

"Haluttiin saada kilpailukuntoisella nuorella hevosella startteja korona-aikana. Idea oli saada sille eiliseltä sopiva startti pikkutauolta amatöörilähdössä, ja Janihan on oikein taitava kuski niihin, mutta toisin kävi. No, nyt tuntuu että oli kuitenkin oikein tosissaan onni onnettomuudessa."

Pääset tästä Cankus Xportin kilpailutietoihin, viimeinen puuttuva tulos on neljäs 6.5. Bergsåkerin T86-lähdössä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Landen Paukun suhteen varovaista optimismia – koelähtö perjantaina

Yleisö pääsee Äimäraution Toto75-raveihin ulkokatsomoon, terassille ja ravintolaan – myös Pilvenmäelle ja Kajaaniin otetaan rajoitetusti väkeä

Riistaonnettomuuksia tapahtuu runsaasti myös toukokuussa – eläinonnettomuuksissa menehtyy usein moottoripyörän kuljettaja

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video