Uutiset

An-Dorra hallitsee rautaisella otteella Tammakriteriumin ikäluokkaa

Tiistai-ilta oli pohjoismaista huippuraviurheilua täynnä. Tampereella Teivon Tammakriteriumin karsinnoissa hurmasi eniten Reino Palomäen An-Dorra, vaikka kovinta kiirettä piti Juho Ihamuotilan Wishing Dreams uudella ennätyksellään 14,0.
Terhi Piispa-Helisten
An-Dorra ja Jukka Torvinen hallitsivat Teivossa Tammakriteriumin karsintaansa keulapaikalta. Onko finaalissa edessä toisinto alkuerästä?

An-Dorra sai karsintavoittajista leppoisimman avauksen, kun Jukka Torvisen ei tamman kärryillä tarvinnut kaasuttaa alusta: 15,0 puolikkaan väliajaksi riitti keulan saamiseen. Loppu oli sitten sitäkin hanakampaa: 09,5-tahtia päätöspuolikas, josta oikeastaan vain loppusuoralla tamma meni tosissaan. Tyyli oli niin upea, että ikinuoren Reino Palomäen suojatti saa kantaa suosikin paineet myös finaalissa.

"Vastustajissa on tasaisen kovia tammoja, mutta omaan uskotaan", tokaisi ohjastajakin voittajahaastattelussa, ja täysin aiheesta.

Karsintojen perusteella haasteen voi heittää mm. Juho Ihamuotilan kasvattama, omistama ja ohjastama Wishing Dreams, joka sai karsintavoittonsa hieman onnekkaasti, mutta silti kovan suorituksen jälkeen. Tamma avasi kasiradalta kovaa johtavan taakse. Sieltä tuli tilaa keulahevosen laukattua, ja sen jälkeen onnistuminen tuli varmaan tyyliin. Keulan rinnalla ravannut Lara Luca Petri Salmelan tallista oli myös kivikova ja haastoi Wishing Dreamsia maaliin asti Mika Forssin kannustamana.

Moittia ei voi liioin Tammahambon ykköstä Sahara KellyanneaSanttu Raitala kannusti Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavan toivottomista asetelmista ykköseksi. Samoin Tuomas Korvenojan Lady Rock kiri vahvasti edellisen peesissä, ja lopussa eroa ei ollut enää paljoa.

Suurmestaruuden kahdessa karsinnassa nähtiin kahdenlaisia voittajia valmentajatilaston ykkösnimen Harri Koivusen tallista. Ensin eleetön suosikkivoitto Sobel Conwaylta ja Olli Koivuselta keulasta, sitten jättiyllätys kaukaa takaa kirien Ricoconen ja Seppo Markkulan esittäminä. T.Rex keulasta, Lexus Dream rinnalta ja ulkoa työntynyt Religious näyttivät taistelevan lähes tasapäin voitosta maalisuoralla, mutta Markkula taikoi Ricoconen "tyhjästä" ykköseksi ja Workout Wonder taas jäi pussiin edellä mainitun rintaman taakse.

Sekä Tammakriteriumin (1. palkinto 30000 euroa) että Suurmestaruuden (27000) finaalit ajetaan Teivon 75-raveissa 8. elokuuta. 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: urheilullista ilotulitusta Tetrick Wanian, An-Dorran ja Face Time Bourbonin johdolla

An-Dorra palasi voittajaksi Kasvattajakruunussa - Suven Sametti uusi Tammaderby-voittonsa

Ilkka Korpi ottaa Magical Princessin ohjat kun Pekka Korpi on sukuloimassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video