Uutiset

Kinderi ja Hannu Torvinen prinsseinä

Tunnelma tiivistyy Seinäjoella. Ennen 75-kierroksen ja seppelekisojen alkua "Murron suoralla" ratkaistiin muun muassa perinteinen Pikkuprinssi. Se meni Hannu Torviselle ja hänen oman lähipiirinsä suomenhevoslupaukselle Kinderille.
Terhi Piispa-Helisten
Mika, Tuomo ja Alpo Hakalan omistama ja Toini Immosen Agrohelp Oy:n kasvattama Kinderi matkalla pikkuprinssiksi Seinäjoella 1. elokuuta 2020. Oriin uran kisat on ohjastanut yhtä lukuun ottamatta Hannu Torvinen.

Pikkuprinssi Kinderin valmentaja Aimo Vuorisalo on nimittäin Hannu Torvisen kummisetä. Lähdön karmeimman esityksen teki kolmoseksi runtannut Ville Kalle, mutta raa'an hyvä oli prinssi Kinderikin. Se avasi kasiradaltaan reippaasti, mutta juuttui kolmannelle. Hannu Torvinen sai pakittaa hakien parijonosta paikkaa. Ensimmäinen matsi Kinderin ja Ville Kallen välillä oli ensimmäiselle takasuoralle taituttaessa, kun valjakot tavoittelivat samaa paikkaa kolmannessa ulkona. Torvinen sai pujotettua ajokkinsa pahimman vastustajansa eteen kolmanteen ulos tiukasti, mutta ilman sen suurempia osumia.

Kierros ennen maalia Markku Hietanen ajokkinsa Ville Kallen "reissuun", mutta ori repesi laukalle ja jäi viimeiseksi. Eikä mieto ollut Seppo Suurosen tallin lupaus Vauhtis, joka ravasi matkalla tallikaveri Maurizon rinnalla. Torvinen katsoi aikansa tulleen takasuoralla, kun hän käänsi Kinderin kolmannelle. "Faari" Hietanen kaasutti Ville Kallella neljättä hurjalla vauhdilla eteenpäin takasuoralla: maisema vaihtui ja kärki tuli joka askeleella lähemmäs.

Loppukaarteessa neljän hevosen kiila irtosi voittotaistoon. Keulan Maurizo laukkasi, ja leikki oli kolmen kesken. Vauhtis tsemppasi, mutta Kinderi rutisti varmoin ottein edelle. Ville Kallekin antoi tosiaan kaikkensa, mutta Vauhtis piti turpansa kakkosena - upea taistelu!

"Ratkaiseva juttu oli, että Kinderi otti Kaustisen Pikkupelimanni-kisan oikealla tavalla", Hannu Torvinen analysoi.

"Se meni eteenpäin kehityksessä oikein aimo harppauksen. Oriistä voi tulla vielä todella hyvä hevonen."

"Vauhtiskin paransi reilusti Kaustisen esityksestään", raportoi Henri Bollström 'kakkosprinssin' rattailta.

"Sen tunsi jo lämmittelystä, että nyt on otettu kehitysaskelia. Tämä on lupaava, ja arvelen, että se voittaa vielä jonkun ison lähdön, ehkä jo syksyllä."

"Meni aivan mahdootonta kyytiä takasuoralla Ville Kalle", ihasteli Markku Hietanen, joka on toipunut aivan ennalleen kesäkuisesta sairaalareissusta, jonka aiheutti varsan potku "Faaria" rintaan.

"En ole tainnut ajaa ikinä näin kovaa nelivuotiasta. Se vain ryntäsi liikaa, kun käänsin kolmannelle kierroksen kohdalla. En pystynyt hillitsemään tarpeeksi ja laukka tuli. Kyllä me vielä pärjätään tämän kanssa, on niin lahjakas: vauhdikas ja jaksavakin. Myös itse olen ihan teräskunnossa taas, ei mitään ongelmaa."

Elina Paavola
Aimo Vuorisalon silmäterä Kinderi hakee tänään lippua Oulu Express-finaaliin. Tuoreimmassa startissaan lahjakkuus oli ykkönen Pikkuprinssissä.
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Antti Tupamäki: "Hetviinalla valmistaudutaan Härmään tosimielellä"

Best In Show AS huutokaupan suomalaisostos - Iivo Ämmälän hankinta menee Jonna Irrille

MT26 näyttää suurimmat ravit kesällä myös sunnuntaisin – Kuninkuusraveja tulee kolmena päivänä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video