Uutiset

Ruotsin farssihuutokauppa saatiin päätökseen - kovia hintoja sittenkin

Korona-ajan Ruotsin laatuvarsahuutokauppa Sweden International Yearling Sale saatiin kuin saatiinkin päätökseen yli viikko aikataulusta myöhässä. Järjestelyt olivat floppi, mutta hinnat olivat kovia ja huutokauppaan kohdistui paljon suomalaismielenkiintoakin.
Anu Leppänen
Aiemmin Sweden International Yearling Sale -huutokauppa on järjestetty Sigtunassa Wenngarnin linnan miljöössä. Nyt se järjestettiin ensimmäistä kertaa Solvallassa ja internetissä.

Huutokauppa piti käytämän osaksi livenä - osaksi netissä. Hevoset olivatkin tiistaina reilu viikko sitten näytillä Ruotsin ammattivalmentajille Solvallassa. Itse huutokappa oli tarkoitus käydä samana iltana netissä ja sitä saattoi seurata myös videolähetyksen välityksellä.

Huutokaupankäyntiin tulevaisuuttakin ajatellen suunniteltu uusi nettialusta travera.nu floppasi kuitenkin totaalisesti, ja huutokaupan päättymishetki siirrettiin sivun kaatuilun vuoksi ensin viime sunnuntaille, sitten eiliselle torstai-illalle. Varsat oli tietenkin viety kotiin jo aikaa sitten eli se perusidea, että varsat vaihtavat omistajaa ja kotia huutokauppahetkellä, oli jo kauan sitten romukopassa.

Eilenkin sivun toiminnassa esiintyi katkoksia, mutta huutokauppa saatiin kuin saatiinkin vietyä finaaliin. Myyntiaikojen venyessä monelle varsalle saatiinkin komeita hintoja. Kuitenkin huutokaupan uskottavuudessa on vakavia puutteita. Kun päivät kuluivat, kuka tietää, millaisia "lehmäkauppoja" kulisseissa sovittiin? Huutokaupan perusideoita on myös, että päätökset täytyy tehdä nopeasti elävässä tilanteessa, elävässä elämässä.

Muun muassa keväinen yksivuotiaan varsan Ruotsin ennätys 1,8 miljoonaa kruunua (plus arvonlisävero?), meni eilen romukoppaan, kun Leif Bergwall huusi supermuodikasta sukuyhdistelmää Ready Cash-Muscle Hill edustavan orivarsan Windmill Jam pyöreällä kahdella miljoonalla kruunulla (vajaat 200000 euroa!).

Kaupanteossa esiintyi runsaasti suomalaisnimiä, mm. Petri SalmelaHarri Koivunen, Staro Miamin taustalta tuttu Martti SimonenTapio NikkanenTobias Liljendahl (Reijon poika), Roni PaldanAnssi Nordfors ja Mikko Aho ostajapuolella.

Myyjäpuolella oli puolestaan mm. Lars Ingman Oy, jonka toinen varsa tosin jäi myymättä ja toisesta, derbyvoittajien siskosta Mariko De Veluwesta (i. Timoko, kuten Derbyn ja Suur-Hollolan voittaneella Hachiko De Veluwellakin, sisaruksia myös Brad De Veluwe) myytiin vain kilpailuoikeus mainitulle Martti Simoselle. Tapani Raunio (International Hacienda Oy) myi taas Norjaan rekisteröidyn tamma Cabaret Artistin (Propulsion) Stall Courantin Anders Strömille 480000:lla. Suomalaismyyjiä olivat lisäksi Pia ja Robert Ekström Ahvenanmaalta ja Riina Rekilä, joka tosin huusi kaikki neljä Wania-kasvattiaan sisään.

Huutokaupan kallein tamma oli Walnerin tytär Romantic Tile 1,6 miljoonalla. Sen ostaja pysytteli anonyyminä. Huhuttiin että taustalla saattaisi olla Menhammarin keväisessä nettihuutokaupassa ennätyshinnan maksanut Sagari Invest -rahasto Malmöstä, jonka taustalta löytyy mm. suomalaiset juuret omaava Alexander Huhtinen

Myyjäpuolella myös suomalaistaustainen mutta Göteborgissa asuva Marko Kreivi, joka tunnetaan Ecurie D.:n osaomistajana, myi kolmea Pure-kasvattajanimestään tunnettavaa varsaa. Kaksi meni kaupaksi.

Pääset tästä Sweden International Yearling Salen tuloksiin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ecurie D. lähdössä rapakon taakse Åke Svanstedtille

Staro Miami palaa keskiviikkona voimalla - Raitala ohjastaa

Vermo sai Milliondollarrhymen Finlandia-ajon tähdeksi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video