Uutiset

Katso video: Mika Forss ajoi Timo Nurmoksen valmentaman Hevin Bokon Ruotsin mestariksi

"Tamma on omanlaisensa, muttei mikään vaarallinen, vaikka jotkut niin ajattelevatkin."
Terhi Piispa-Helisten
Mika Forss ajoi Hevin Bokon tammojen Ruotsin mestariksi. Arkistokuva.

Åbyn radalla kilpaillaan tänään Ruotsin mestaruuksista useammassa eri kategoriassa. Lämminveritammojen Ruotsin mestaruus meni varsin ansaitusti Hevin Bokolle, jota ohjasti Mika Forss, valmentaa Timo Nurmos ja hoitaa Tessa Länsimäki.

Voittoaika 2 140 metrin ryhmäajossa oli 1.12,0. Ykköspalkinto oli 500 000 kruunua.

Björn Goop painosti Mellby Freellä johtopaikan 8,8-vauhtisessa avauksessa, mutta pudotti sen jälkeen vauhdin lähes hölkäksi. Mika Forss hyökkäytti 700 metrin jälkeen toisen radan jonosta Hevin Bokon eteenpäin, Örjan Kihlström nosti Conrads Rödluvan väliin ja sitten mentiin. Sen seurauksena Forss istui keulassa jo vajaa kierros ennen maalia. Hevin Boko vastasi hienosti muille loppuun asti ja voitti ennen Wild Lovea ja Mellby Freetä.

"Ensimmäiset 300–400 metriä mentiin tosi kovaa, mutta sitten vauhti loppui ihan kokonaan. Ajattelin, että jotain on pakko tehdä ja ajoin eteenpäin, sillä Hevin Boko jaksaa mennä. Örjanilla oli sitten sama ajatus", Forss kertoi ATG:n haastattelussa.

Bekir Kesen Kapitalförvaltning & Restaurang AB:n nimissä kilpaileva Hevin Boko on väläytellyt kilparadoilla välillä myös huonompia puoliaan. Luokasta puolestaan kertoo lähes neljän miljoonan kruunun voittosumma.

"Tamma on omanlaisena, muttei mikään vaarallinen, vaikka jotkut niin ajattelevatkin", Forss puolusti voittajaa, jonka nimiin tultiin viimeinen 500 metriä taas aikaan 8,8.

Lähdön voi katsoa ATG:n arkistosta täältä

Amatööriohjastajien Ruotsin mestaruudessa Paavo Koivurovan M.T. Keepontrotting taipui hännille. Koivurova varoitteli pitkän kuljetusmatkan tuomista ongelmista jo etukäteen viikolla ennakkojutussa:

Paavo Koivurova pääsi joululahjallaan ottelemaan Ruotsin mestaruudesta - ”Tämä on meidän Elitloppet”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Torniosta Tukholman seudulle päätynyt Marko Alamäki: "Kyllähän minun maailmankuvani olisi ollut paljon rajoittuneempi, jos en olisi lähtenyt reissuun Torniosta"

Chicharita räväytti uudet SE-lukemat

Chicharitan sunnuntain SE on Kopolan perheen pitkän työn tulos

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video