Uutiset

Toto75-karonkan kirkkaimpana tähtenä loistaa Skyfall Shine

Lahden kierrosta leimasi kova tulostaso.
Suomen Hippos / Iita-Maria Ahtiainen
Skyfall Shine kunniakierroksella Jokimaa tekee tähtiä -voiton jälkeen. Rattailla ohjastaja Iikka Nurmonen ja hoitaja Suvi Himanka.

1. Skyfall Shine

Jokimaa tekee tähtiä -kisan finaali sujui Iikka Nurmosen ohjastaman Skyfall Shinen komennossa maaliin asti, vaikka rinnalla pullannut Truedream A.F. piti vauhdin varsin reippaana. 4-vuotias Skyfall Shine kesti hienosti voittajaksi ja juoksi kovan kilometriajan 1.12,9 täyden matkan ryhmässä.

Hamkari Oy:n kasvattama ja omistama Muscle Hillin ja Baby Moosen poika kuittasi omistajilleen voitosta 19 000 euron ykköspalkinnon. Markku Niemisen valmentama ja Suvi Himangan hoitama ruuna on sen oloinen, että kehitys jatkuu vielä.

2. An-Dorra

Jukka Torvinen näytti kaapin paikan Pekka Korven tallin pataljoonalle (viisi hevosta mukana lähdössä) ja täräytti ensimmäisen takasuoran yllätyshyökkäyksellä An-Dorran johtopaikalle. Tamma paineli menohaluja uhkuen maaliin asti, eikä Magical Princess pystynyt sen selästä haastamaan. 3-vuotiaan tamman voittoaika 2140 metrin ryhmäajossa oli 1.13,3.

Omistaja-valmentaja Reino Palomäen haastattelut menevät lähes järkiään legendaaristen lausahdusten joukkoon. Ilmassa on elämänkokemuksen tuomaa uskoa omaan tekemiseen ja lämpöä.

3. Zolamani

Rapsakka kiri kantoi Zolamanin SHKL:n 2-vuotislähdön voittoon, jonka arvo oli 22 000 euroa. Voittoaika 1.15,8 täydessä ryhmässä jää vain kaksi kymmenystä Suomen ennätyksestä. Iikka Nurmonen oli myös tämän voittajan rattailla, joten hän ajoi kierroksella kaksi suurvoittoa.

Kunniamainintoja lähdössä voi antaa kolmin kappalein: Ensimmäisen saa kisa itse, sillä jatkuessaan tällä tasolla kilpailu avaa aivan uusia näkymiä 2-vuotiaiden kilpailuttamiseen Suomessa. Toinen menee keulassa turhaa painetta kolmannella puolikkaalla saaneelle ja hyväksi kakkoseksi kestäneelle Birgit Combolle. Toinen menee kolmannen sijan kuitanneelle Pixie Dustille, joka juoksi valtaosan matkaa johtavan rinnalla. Se näytti takasuoran alussa jo jäävän pois kärkikahinoista, mutta sitkisteli hienosti kolmanneksi.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: Antti Teivainen oli päivän kuskinimi Mikkelin Toto75-kierroksella

An-Dorran suunnitelmat alkavat selkiintyä: Ranskaan joulukuussa - ”Unelmilla ei ole hintaa, ja tämä on mun unelmani”

Toto75-karonkka: Parvelan Retu kiersi Pohjoismaiden mestariksi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video