Uutiset

Toto75-karonkan kruununa Suomen ennätys

"Hattu päästä hevosen venymiselle!"
Terhi Piispa-Helisten
Arkistokuvassa Stonecapes Queila voittaa Hannu Torvisen ajamana 5-vuotiaiden Euroopan mestaruuden.

1. Stonecapes Queila

Vermon viimeinen lähtö tarjosi illan kovimman esityksen. Hannu Torvinen kiersi 40 metrin pakilta lähteneellä Stonecapes Quielalla ensimmäiset 500 metriä kolmatta rataa, laskeutui johtavan rinnalle ja viimeisen 500 metrin käynnistyessä johtopaikalle.

Voittoaika 1.12,8 / 2160 metriä oli uusi Suomen ennätys. Lisäksi tamma näytti loppusuoralla menevän vähän kuin puolivaloilla. Susanna Packalenin tammassa on ainesta varsin pitkälle.

2. Don Williams

Kavioliiga Grand Prix:sta odotettiin Justice Åsin ja Lexus Dreamin kaksinkamppailua. Antti Teivainen reissutti Don Williamsin johtavan rinnalle ja piti tempon suht reippaana.

Loppukurvissa näytti, että johtanut Justice Ås ja Don Willliamsin takana vaaninut Lexus Dream tappelevat voitosta, mutta loppumetreillä ensimmäiseksi punnersi Don Williams. Hattu päästä hevosen venymiselle!

3. Jack Vader

Samuli Innanen täräytti Jack Vaderilla keulaan ja piti paikasta kiinni, vaikka suursuosikki Knows Best ilmaantui rinnalle. Vauhti oli tasaisen reipasta ja takasuoran lopussa moni varmasti puisteli päätään, kun Innanen lähti ajamaan karkuun. Mies tiesi tasan tarkkaan mitä teki ja valjakko voitti varmasti.

Voittoaika 1.13,2 täydessä ryhmässä oli vain kymmenyksen heikompi kuin Don Williamsilla avoimessa lähdössä. Tämänpäiväisen perusteella Jack Vader ei olisi hävennyt "isojen poikien" seassakaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkassa Tapio Perttusen päivä

Toto75-karonkan kirkkaimpana tähtenä loistaa Skyfall Shine

Niemisellä kovat aseet kuluvalla viikolla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video