Uutiset

Voitokas lappilaistamma palasi Jaaralle

Lapin eliittiin kuuluva Kivarin Raindance on palannut Ruukkiin Mauri Jaaran treeniin. Tamman ura alkoi samoista maisemista kolme vuotta sitten.
Anu Leppänen
Kivarin Raindance karkaa kuvan startissa Rovaniemen vuoden 2018 Kuninkuusravien yhteydessä ajetun Salamakypärät -osakisan voittoon Riku M. Lindgrenin ohjastamana. Tamma on palannut tuolloisen treenarinsa Mauri Jaaran talliin.

Uransa 37:sta kisastaan 16 nimiinsä vienyt ja liki 50 000 euroa ansainnut Kivarin Raindance on siirtynyt kemijärveläisen omistajapariskuntansa Sanna Palosaari – Markku Peltoniemi hoivista Mauri Jaaralle Ruukkiin. Jaara saattoi tamman menestyksekkään kilpauran alkuun vuosina 2017 ja 2018.

 

Kivarin Raindancen paras saavutus on viimevuotisen Villinmiehen Tammakisan kolmossija. Tamma kilpaili tuolloin Tapio Perttusen treenistä käsin.

 

”Hyvä, vähän omanlaisensa tamma on kyseessä. Omistajien kotikonnuilla menivät kelit vaikeiksi, kun lunta ei ole tullut maahan, ja tamma tuli sitten meille”, Mauri Jaara aloittaa ja jatkaa:

 

”Tarkoitus olisi ajella kilpaa joulukuussa, Oulusta 10. päivä on sarja katsottuna. Sitten pohjoisessa on loppuvuodesta vielä mukavia Toto75-kisoja. Ruotsin puolellakin olisi kiva piipahtaa, mutta tällä hetkellähän se kuvio näyttää koronan vuoksi heikolta.”

 

Kivarin Raindance rakenteli kesällä komeaa voittoputkea, mutta syksyn starteissaan tamma ei ollut parhaimmillaan.

 

”Jotain pientä siinä oli, ja tammahan pitikin sitten lyhyen tauon. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa.”

 

Jaaran tallin kalusto on varsapainotteista.

 

”Tässä on neljä kaksivuotiasta ja saman verran vuosikkaita. Ihan asiallisia aihioita on joukossa. Aika näyttää, minkälaisia kilpureita niistä kehittyy.”

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lauantaina Vermossa starttaava 10,0-aikainen Shotproof vaihtoi omistajaa - ”Lasku on jo sähköpostissa”

Pääratamestari Antti Jaara: "Olisi hyvä jos ihan kaikkea ei tarvitsisi oppia kantapään kautta"

Reko Seppä työskentelee Menhammarin klassisella maaperällä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video