Uutiset

Kriterium-voittaja Lewis Ale takaisin Tuomas Korvenojalle

2015 Suomessa syntyneen vuosikerran ehdottomaan aateliin kuuluvan Lewis Alen kohdalla ympyrä on sulkeutunut, ja ori on palannut lähtöruutuunsa Tuomas Korvenojan talliin.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
"Jerryn" ja "Dosentin" polut yhtyvät taas. Raamikas Andover Hallin poika Lewis Ale on voittanut Tuomas Korvenojan käsissä suuria kisoja ja painellut Suomen ennätyksen.

Vuonna 2018 Kriteriumin voittoon ravannut Lewis Ale on palannut oriin omistajataho Lewis Ale Stablen sosiaalisen median kanavien mukaan takaisin Sipooseen Tuomas Korvenojan treeniin ja Tiia Pihamaan hoitoon.

 

Lewis Alen ja Korvenojan tiet erkanivat tänä keväänä, kun ori muutti Suomen koronatauon aikana Ruotsiin Peter Untersteinerille. Kuuden kisan jälkeen ja syksyn tullen Lewis Ale vaihtoi jälleen maisemaa, nyt Marjo Kivimaan valmennukseen. Sieltä käsin ori ei startannut kertaakaan.

 

”Tervetuloa takaisin, Jerry!”, kommentoitiin asiaa ytimekkäästi Tuomas Korvenojan Facebook-sivuilla.

 

Lewis Alen statistiikka on: 25 9-5-1. Tummanpuhuvan oriin voittosumma on yli 222 000 euroa. Ennätys 10,5 syntyi tänä kesänä Bjerkessä.

 

Kriteriumin täysosumaan huipentuneen kolmevuotiskauden jälkeen Lewis Alesta puhuttiin tulevana suomalaisena supertähtenä. Nelivuotiskaudellaan ori voittikin UET Grand Prix'n karsinnan SE-tuloksella. Lisäksi Lewis Ale vei nimiinsä Kasvattajakruunun. Kauden päälähdössä Derbyssä tuli Korvenojan ohjastamana epäonnistuminen ja hylkäys murtautumisesta sijalta neljä.

 

Tämä kausi on sujunut komeasta ennätyksestä huolimatta alle odotusten, sillä vuoden seitsemän starttia eivät ole tuottaneet yhtään ykkössijaa. Oriin tuorein kilpailu on elokuun alusta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Indy Lane Journey Stablen ja Marko Korven uuden nousun lipunkantajana

Lewis Ale aloittaa kautensa Korvenojalla lauantaina - Fandango Brick samoin

Nousevalla valmentajanimellä Roni Paldanilla momentum - valmennettava 75-finaalissa tänään

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video