Uutiset

Face Time Bourbon sai työskennellä tosissaan sunnuntaina

Face Time Bourbon sai todellisen tyhjennysharjoituksen ennen Pariisin Talvimeetingin pääkisaa. Ori voitti pyhän Prix de Bourgognen, mutta mitään ei ollut tarjolla nyt ilmaiseksi.
Terhi Piispa-Helisten
Face Time Bourbonin ja ohjastaja Björn Goopin tie on kuvan Vermon UET Grand Prixin jälkeen vienyt viivasuoraan maailman huipulle. Juuri kuusi täyttänyt ori voitti myös uuden kauden alkajaisiksi Pariisissa pyhänä.

Normaaliin tapaan Björn Goopin ohjastama Sebastien Guaraton tallin ylpeys Face Time Bourbon starttasi 2100 metrin ryhmäajossa uloimmalta ysiradalta, ja koko matka mentiin sen osalta ulkoratoja kierrellen. Viimeisen vajaan kilometrin ajan ori pääsi sentään ravaamaan kolmannelta toiselle siirryttyään keulaan painuneen Davidson Du Pontin rinnalla.

Jean-Michel Bazíren tallin Davidson Du Pont oli se hevonen, joka antoi viime vuoden Prix d'Ameriquessa tiukimman vastuksen. Vastusta tuli tälläkin kerralla, sillä viime startit vain valmistavina ajetulta Davidsonilta riisuttiin nyt pitkästä aikaa kengät, ja ajotaktiikkakin oli nyt kaikki peliin. Silti Goopin kannustamalla Face Time Bourbonilla oli jo takasuoralta alkaen ote keulahevosesta, joka myös piti. Kuitenkin loppusuoralla uudet uhkat Face Time Bourbonin pääomistajan Scuderia Bivansin toinen hevonen Vivid Wise AS ja Delia De Pommereux saavuttivat jättisuosikkia.

Face Time Bourbon kesti niukasti ykkösenä tuloksella 10,4/2100 metriä, jonka kilometriajan saivat myös Alessandro Gocciadoron kannustama Vivid Wise AS ja David Thomainin ohjastama Delia Sylvain Rogerin valmennustallista. Davidson oli neljäs tuloksella 10,5. Prix d'Ameriqueenhan karsitaan osittain mukaan B-lähdöissä, joista Bourgogne oli kolmas yhteensä neljästä koitoksesta ja myös nelivuotislähtö Criterium Continentalissa sekä viisivuotiaille tarkoitetussa Prix Tenore de Baunessa. B-lähdöistä kolme parasta saa paikan, muista mainituista vain voittaja.

Face Time Bourbon oli jo edellisessä Prix de Bourbonnaisissa ottanut paikkansa, mutta esimerkiksi Vivid Wise AS:lle ja Delia du Pommereuxille mitalisijat varmistivat paikan tammikuun viimeiselle päivälle. Delia oli mainitun Prix de Bourbonnaisin neljäs maalissa. Voittajaoriin reilun 2,1 miljoonan voittosumma komistui sunnuntailta entisestään 49500 euron ykköspalkinnon verran.

Pääset sunnuntain Prix de Bourgognen tuloksiin tästä (videouusinta löytyy oikeasta ylänurkasta kohdasta "replay").

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Ruotsissa tarjolla todellinen 75-jackpot

Koronatestivaatimus aiheuttaa ohjastajakaaoksen sunnuntain Vincennesin raveissa?

Tarrimaan perheen raviurheiluntäyteinen loppuviikko: isä-Petri illalla Åbyssä - äiti-Heli lauantaina Pariisissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video