Uutiset

Pascha Tillyn ura päättyi - ”Vain ravi-ihminen voi ymmärtää sen, miltä Solvallan ravipyhätön valloittaminen tuntuu”

9-vuotias Pascha Tilly pistää kilpakenkänsä naulaan, kertoo ruunan osaomistaja Sami Tomperi.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Lennokkaasta loppuvedostaan tunnetuksi tullut Pascha Tilly kera valmentajansa Jari Kinnusen. Kaksikko koki ja voitti paljon yhdessä kuuden vuoden aikana.

Jari Kinnusen treenissä uransa tehnyt Pascha Tilly vetäytyy sivuun kilparadoilta. Liki 150 000 euroa ansainnut kiritykki muutti Kinnusen treeniin kolmevuotiaana. Kuusi vuotta kestäneen yhteisen taipaleen aikana Pascha Tilly starttasi 72 kertaa. Voittoja lohkesi 19 ja muita totosijoja 17. Ennätys kirjataan lukemin 12,7aly.

 

Pascha Tilly oli ilmoitettu keskiviikoksi Vermoon, mutta ruuna vetäytyi startista pois.

 

”2016 loppusyksystä tuli Eskilstunassa sellainen loukkaantuminen, mikä olisi voinut päättää uran jo silloin, mutta ammattitaitoisten eläinlääkärien avustuksella ja osin tuurillakin saatiin Pastilli takaisin radoille melkein vuoden tauon jälkeen. Jälkensä tuo vamma tietysti jätti, ja nyt oltiin terveydellisesti siinä tilanteessa, että kilpahevosena ura ei voinut jatkua”, kertoo ruunan osaomistaja Sami Tomperi.

 

Tomperi käy läpi Pascha Tillyn uraa lämmöllä, ja hän kiittelee valmentaja Kinnusta sekä hoitaja Terhi Heimoa tekemästään työstä.

 

”Upeimpina juoksuina ovat tietenkin Solvallan voitot, ensimmäinen talvella 2016 ja sitten se aika monen muistama Pronssidivisioonafinaalin ykkönen marraskuussa 2019 toivottoman alkulaukan jälkeen. Kotimaan kisoista voisi nostaa esille finaalivoitot Joensuusta ja Oulusta. Itse pääsin todistamaan nämä kaikki voitot paikan päällä”, Tomperi sanoo.

 

Vaikka Pascha Tillyn juoksut on juostu, muistot säilyvät.

 

”Vain ravi-ihminen voi ymmärtää sen, miltä Solvallan ravipyhätön valloittaminen tuntuu. Tällainen pienomistaja muistelee niitä loppuelämänsä”, Tomperi huokaa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: hermojaraastavaa aikaa ravikuninkaallisille

Asko Lappi: "Enjoy Lavec oli suuren maailman persoonallisuus"

Päivän ravit: T.Rex, Polara, Ellin Sisu ja Elian Web

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video