Uutiset

Tamma Delia du Pommereux kaatoi jättiläisen ja ME:n Prix de Francessa

Prix d'Ameriquen revanssin tai Speed Racen, jota nimeä ranskalaiset myös käyttivät, piti olla kahden oriin Face Time Bourbonin ja Davidson Du Pontin ottelu. Tammat Delia du Pommereux ja Bahia Quesnot olivat eri mieltä ja järjestivät yllätyksen.
Elise Fossárd
Kuvan jättiläinen, Face Time Bourbon, jäi kakkoseksi sunnuntaina Vincennesissä, vaikka tekikin hirmuisen juoksun.

Asetelma heitti häränpyllyä heti alkuun, kun revanssin hakija viime vuoden Prix de France -voittonsa tyyliin, Davidson Du Pont, laukkasi. Jean-Michel Bazíren valmennettava kävi liian kierroksilla jo ennen lähtöä, ja kuumailu päättyi laukkaan lähtösuoralla.

Toinen hevonen, tai valjakko, joka kävi kierroksilla jo Prix d'Ameriquessa, tamma Bahia Quesnot ja valmentaja-ohjastaja Junior Guelpa, teki niin jälleen ja löi leimansa tähänkin lähtöön. Ameriquessa vauhti oli Bahia Quesnotin riehuessa keulassa raastavaa. Prix de Francessa se oli vielä rajumpaa, kun Face Time Bourbon ei luopunut keulataistossa. Loppukaarteessa Björn Goop näytti kaasuttavan karkuun ajokillaan, mutta liika oli liikaa. Vauhti oli ollut koko matkan 07-08-lukemissa.

Maitohapot iskivät peliin, ja takajoukoissa lymynneet Delia du Pommereux ja Aetos Kronos kirivät maalisuoran parhaiten. Eric Raffínin kannustama tamma ehti kuin ehtikin ohi suosikista kilpailuenntystä sivuavalla tuloksella 09,8. Se syntyi siis 2100 metrin matkalla ryhmälähetyksellä Vincennesin 1950 metrin mittaisella isolla radalla. Ykköspalkinto oli pyhänä 180000 euroa. Deliasta, 8, kohuttiin jo Prix d'Ameriquessa, mutta Sylvain Rogerin tallin tamma jäi neljänneksi. Viime vuonna se oli kuudes. Prix de Francessa oli vuorossa sitten täysosuma. Tulos oli myös tammojen ME täydellä matkalla kaikilla ratatyypeillä.

Sebastien Guaraton valmentama superhevonen Face Time Bourbon otti kakkospalkinnon samalla tuloksella voittajan kanssa ja viisivuotias Bold Eaglen poika Aetos Kronos oli kolmas tuloksella 10,0. Jerry Riordan valmentaa jälkimmäistä, Heli Tarrimaa hoitaa ja Franck Nivard ohjasti.

"Uskomattoman hieno debyytti tällä tasolla", kommentoi Riordan ATG:n livelähetyksessä.

"Juuri sitä mitä toivoin. Ei liian rajua ajoa, kun ollaan aloittelemassa näissä lähdöissä, vaan hyvä reissu, hyvä lopetus ja hyvä lopputulos."

Pääset tuloksiin ja videouusintaan tästä (video löytyy oikeasta yläkulmasta kohdasta "replay").

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jättiyllättäjä Etonnant veti Vincennesin maratonkisaa alusta loppuun

Pyhän Prix de Paris varma kevään merkki

Melkko ja Soronen ensimmäiset katsastamassa Ruotsin huippuvarsoja

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video