Uutiset

Katso video: Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon uusi kylmäveritykki treenaa ruotsalaisen kevätauringon alla

"Nyt valmentajalla on hyvä mahdollisuus rakentaa hevosta starttien myötä."
Kaj Närhinen
Joakim Elfving valjasti Mo Sjurin treenilenkille tallissaan Rommen raviradan kupeessa.

Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon ostama Mo Sjur on mielenkiintoinen viisivuotiaaksi kääntynyt kylmäverinen. Joakim Elfvingin talliin omistajanvaihdoksen myötä siirtynyt Bork Odinin poika on kilpaillut tähänastisen uransa norjalaisen Jan Roar Mjölnerödin käsistä.

Reilut 600 000 norjan kruunua ansainnut Mo Sjur oli Norjan Derbyn kuudes ja lyhyen matkan ennätyksen 1.23,2 ori kirjautti Gävlen voittostartissaan lokakuun lopulla. Kävimme tapaamassa oriin nykyistä valmentajaa Joakim Elfvingiä Rommen raviradan kupeessa, ja kysymässä ensi tuntumaa viisivuotislupaukseen.

"Mo Sjur on ehtinyt olla tässä viikon verran, ja ajoin sillä ensimmäisen kerran tiistaina reippaammin. Tuntui kaikin puolin todella miellyttävälle hevoselle”, kertoo Elfving tallin uusimmasta kylmäveritulokkaasta perjantaina.

Elfvingin talli on purjehtinut vahvassa myötätuulessa viimeisten vuosien aikana. Pari viikkoa sitten hänet palkittiin kotiratansa vuoden valmentajana.

70 hevosen valmennustallia Rommen raviradan lähistöllä pitävän Elfvingin valmennettavat juoksivat viime vuonna yli 5,5 miljoonaa kruunua palkintorahoja, joista tallin valovoimaisimmat tähdet Mi Ma Ohrtus ja Moddson vastasivat noin 1.5 miljoonasta kruunusta.

"Mo Sjur oli muuten toinen Moddsonin jälkeen Sleipner Cupin finaalissa viime kesäkuussa. Sen kisan jälkeenhän Mo Sjurin kehitys lähti aivan uusille urille. Viisivuotiaille kylmäverisille on ihan mukavasti tarjolla omiakin lähtöjä, mutta Mo Sjurilla ei ole kuitenkaan liian suuri voittosumma DubbelCupen-lähtöihin, jossa on hyvin rahaa tarjolla”, pohtii Elfving tulevia kilpailusuunnitelmia.

Kauden avausta Mo Sjurin osalta ei ole vielä päätetty.

"Annetaan oriin kotiutua tähän ensin. Haluan, että Mo Sjur tulee valmiina radalle, sitten kun sen aika on”, toteaa Joakim Elfving Sanna Kumannon hoitaman Mo Sjurin kauden avausstartista.

"Kylmäverisen omistaminen on kiinnostanut minua jo pitkään. Taitaa olla itse asiassa jo kohta 45 vuotta kun viimeksi ajoin suomenhevosella", kertoo Kari Lähdekorpi naurahtaen uusimmasta hankinnastaan.

Hän sai Jan-Olov Perssonin kautta vinkin Mo Sjurista. Ostopäätöksen vaikutti paljon, että oriin viimevuotinen kilpailukausi oli hyvin nousujohteinen. Positiiviseksi asiaksi Lähdekorpi laskee myös oriin sopivan voittosumman.

"Jos oriilla olisi useampi miljoona tilillä, jouduttaisiin me kohtaamaan heti avoimen tason menijät. Nyt valmentajalla on hyvä mahdollisuus rakentaa hevosta starttien myötä."

Joakim Elfving ei valikoitunut sattumalta Mo Sjurin valmentajaksi. Nousevan valmentajan ammattimainen toiminta on ollut jo pitkään Karin suurennuslasin alla.

"Soittelin jo ennen Mo Sjurin kauppaa useamman kerran Jockelle kysyäkseni hänen valmennustavoistaan ja -paikoistaan. Kyllähän tulokset sekä kylmä- että lämminverisillä osoittavat hänen löytäneen punaisen langan valmennustoiminnassaan."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kari Lähdekorpi kylmäverisillä kaupoilla - lahjakas 5-vuotias vauhtihirmu Mo Sjur Rommen kautta Suomeen

Sobel Conway aloitti vahvasti kakkosella Vincennesissä

Harri Koivunen: "Cameron Evolla hyvällä fiiliksellä Finlandia-taistoon"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video