Uutiset

"Se on kova leikkaus ja kestää yleensä kahdesta kolmeen tuntia" – MT Hevoset käy sunnuntain jaksossa Laukaan klinikalla

Madot ja "leikkuri" tulevat jaksossa tutuksi.
Jukka Heiskala
Juha Jokinen haastattelee Tiina Eskosta sunnuntaina ilmestyvässä jaksossa.

Sunnuntaina kello 11 ilmestyvässä MT Hevoset- jaksossa vieraillaan hevoskansan suussa Laukaan klinikkana tunnetun Hevosklinikka Laukaan tiloissa. Laukaassa ja Kuopiossa hevosklinikan arkea yrittäjänä pyörittävä eläinlääkäri Tiina Eskonen kertoo klinikoiden toiminnasta ja hevoseläinlääkinnän kuulumisista.

Yksi kaikkien hevosenomistajien pelkäämä sana on ähky, joka on yleisnimi erilaisille hevosen suolisto-ongelmille. Pahimmillaan ähky on hevoselle kohtalokas, ellei apua saada ajoissa. Viimeinen keino sen hoidossa on leikkaus.

"Me leikataan neljä–viisi ähkyä vuodessa. Ähkyleikkauksessa hevonen on tässä pöydällä ja maha avataan keskilinjasta. Meillä siinä on vähintään kaksi lääkäriä ja välillä kolmekin ihmistä. Se on kova leikkaus ja kestää yleensä kahdesta kolmeen tuntia", Eskonen kuvailee.

MT Hevoset- ja Talkkari-lähetykset ovat maksullista sisältöä.

Niitä katsomaan pääsevät MT Hevoset -palvelun hankkineet. Myös he, joilla on ennestään painetun MT:n kesto- tai digitilaus, pääsevät luonnollisesti katsomaan ohjelman ja lukemaan hevosuutisia verkosta rajattomasti.

Ohje MT Hevoset -paketin hankintaan (tilauksen mitta 1–12 kuukautta, 12 kk tilaukseen saa kaupanpäälle Ravinetin vuosikuvaston)

Ohje digitunnuksen käyttöön ottoon heille, joilla jo on MT:n tilaus

MT:n asiakaspalvelu auttaa verkkopalveluntunnusten kanssa arkisin kello 8–21, jos niiden luonti ei onnistu.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Jos sulla on kaviokuumeherkkä yksilö, se kannattaa totuttaa rauhallisesti ruokinnan muutoksiin" – eläinlääkäri Tiina Eskonen kertoo hevoseläinlääkinnän ajankohtaiset asiat MT Hevosten uudessa jaksossa

MT Talkkarissa Antti Pihlström ja ravit: ”Kaiken takana on… !”

MT Talkkari selvittää: Kumpi jännitti tiistaina Antti Pihlströmin ensimmäistä ravilähtöä – mies itse vai hevosen valmentaja Anne Kangas?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video