Uutiset

Pekka Korpi tiivisti tulevan finaalin hengen: "Derbyä ei ole ihan helppo voittaa" – Karsintojen suurin yllättäjä lähtee sisäradalta 120 000 euron jahtiin

Markku Nieminen sai kaksi hevosta finaaliin. Olli Henttosen It's Raining Menin voitto väritti suosikkipitoisia karsintoja.
Tomi Kaminen
Magical Princess voitti Pekka Korven ajamana Derby-karsintansa. 4.9. ajettavaan finaaliin valjakko lähtee radalta kolme.

Ensimmäisessä karsintalähdössä finaalipaikat veivät keulassa juossut Magical Princess ja sitä seurannut Star Town Kemp. Voittajan kilometriaika 2 620 metrin ryhmäajossa oli 1.15,5.

Magical Princess oli auton takaa nopein, mutta ohjastaja-valmentaja Pekka Korpi antoi keulapaikan Business Schoolille, joka kuitenkin laukkasi saman tien.

"Sitten sai mennä rauhassa. Viimeisellä kiekalla ajoin pikkuisen reippaammin", Korpi kuvaili voittajahaastattelussa.

Neljästi Derbyn ohjastajana voittanut Korpi muistutti kisan luonteesta, kun häneltä tiedusteltiin ajatuksista finaaliin.

"Derbyä ei ole ihan helppo voittaa."

"Nyt hevonen oli jo sinne päin", Santtu Raitala sanoi ohjastamastaan Star Town Kempistä, jota valmentaa Markku Nieminen.

Toisen karsintalähdön vei keulapaikalta puolihuolimattomasti Consalvo. Ari Moilanen kaasutti sen ensimmäisessä kaarteessa keulaan ja lähtö oli sen jälkeen taputeltu.

Lopussa valjakko teki sen verran eroa, että toisesta ulkoparista hyvin kirinyt Mask Off jäi varman välimatkan päähän. Voittoaika oli 1.15,2.

"Kaikin puoli tosi fiksu hevonen, ei hermoile eikä hötkyile vaan on rauhallinen", Moilanen kuvaili voittajaa.

"Hyvillä mielin mennään kohti finaalia, sinne on tähdätty koko vuosi", kuski kertoi Markku Niemisen valmentamasta orista.

"Ihan hyvä esitys nähtiin. Kun avasin korvat, niin se lähti ihan iloisesti", Tapio Perttunen totesi ohjastamansa ja valmentamansa Mask Offin kakkosesta.

Kolmannen karsintalähdön paras oli ylivoimaisesti keulasta voittanut An-Dorra. Jarmo Saarela sai suosiolla keulapaikan Yolo Savoylta, eikä muista ollut sen jälkeen minkäänlaista uhkaa.

"Kun muilla paikat oli haettu, niin annoin mennä keulaan. Tamma painoi vähän, muttei liian paljoa. Annoin sen mennä mitä halusi. Tamma tuntui siltä, että sinne jäi aika paljon varaa", Saarela kertoi An-Dorrasta, joka voitti kilometriajalla 1.14,4.

"Finaalissa on kovia hevosia, ja riippuu juoksunkulustakin miten se menee. An-Dorran vahvuus on vahvuus", Saarela analysoi Reino Palomäen valmentaman tamman mahdollisuuksia finaalissa.

"Ekaan kurviin mentiin urku auki, se vähän pelotti. Mutta Olli (Koivunen) osasi pitää sen hyvin ravilla. Ennen ei ole Derbyn finaalin päästykään. Siinä on muutama ylivoimainen hevonen vastassa", valmentaja Jarno Kauhanen kertoi Yolo Savoysta.

Keulapaikka oli valttia myös neljännessä karsinnassa. Hannu Torvinen piti tuulenhalkojan aseman Ava Di Emelinillä lähdöstä maaliin asti. Hannu-Pekka Korven valmentama tamma juoksi ajan 1.15,2.

"Etukäteen mietin vähän, että olisinko antanut keulan Ollille. Hevonen oli tosi hyvä tuntuinen tänään jo pruuveissa ja lähti hyvin liikkeelle. Nyt on kyllä aika makea fiilis. Ollin hevonen oli tosi hyvä ja kiritti loppuun asti, kaikki kunnia myös sille", Torvinen sanoi.

"Ennakolta siinä on tosi kovat hevoset, eikä me lukeuduta niihin. Mutta toivotaan hyvää lähtöpaikkaa ja tavoitellaan hyvää sijoitusta."

Olli Koivunen nousi haastamaan suosikki Making Matchilla jo matkalla, mutta ohi ei ollut loppumetreilläkään asiaa. Harri Koivusen valmentama ori juoksi saman kilometriajan voittajan kanssa.

"Juoksu meni aivan päinvastoin, mitä olisin toivonut. Etusuoralla vauhti oli varmaan kolmeakymmentä ja Hannulla pää pyöri keulassa. Ajattelin, että keula voisi olla vielä tarjolla, mutta ei se ollutkaan. Loppukaarteessa mulla oli vielä olo, että tilanne on hallinnassa. Ava Di Emelinillä oli reikälaput ja heti kun se näki meidät, niin se vastasi sen verran kuin tarvi", Olli Koivunen kertaili lähdön jälkeen.

Viidennessä lähdössä nähtiin karsintojen suurin yllätys, kun loppumetreillä kiri kärkeen It's Raining Men. Sen voittoaika oli 1.15,6.

Santtu Raitala löysi kiritilan neljännestä parista sisältä juuri ajoissa takasuoralla, ja ruuna spurttasi viimeiset 400 metriä reippaasti.

"Takasuoralla pakka lähti repeämään vähän yllättävällä tavalla. Keulassa oli tosi hyvä hevonen. It's Raining Menillä oli ensimmäistä kertaa vetopallot ja se vastasi niihin hyvin", Raitala kertoi Olli Henttosen valmentamasta voittajasta.

"Oikein hyvillä mietteillä kohti finaalia. Hevonen oli jonkinlaisella tauolla ennen tätä ja parantaa varmasti vielä finaaliin."

Toisen finaalipaikan vei puolen kierroksen jälkeen keulaan edennyt Quite A Lover. Timo Korvenheimon valmennettavaa ajoi Tommi Kylliäinen, joka ei ollut tyytyväinen yhden kilpakumppanin ajoon.

"Meitä ahdistettiin jo alussa niin paljon, että oli pakko antaa periksi, kun pyörä oli jo mahan alla."

Viimeisen karsinnan vei suosikki Sahara Jaeburn. Jorma Kontio lasketteli suursuosikilla keulaan puolen kierroksen jälkeen ja lähtö oli ajettu voittoa ajatellen. Timo Nurmoksen valmentama ori kellotti ajan 1.15.7.

"Hevonen oli tosi hyvä, tasapainoinen ja hyvä katsella. Se meni keulassa hyvän tuntuisesti. Helposti se meni, vähän lisäsin vauhtia viimeisellä 700 metrillä", Kontio kertaili.

"Hyvä taso on finaaliin tulossa. Minun käsittääkseni samat neljä hevosta kuin viime vuonna Kriteriumissa, joku niistä voittaa. Meilläkin on mahdollisuus. Kengät jalassa ajettiin ja finaaliin ne otetaan pois."

Toisen finaalipaikan vei johtavan selässä juossut Love Eagle.

"Tiesin, että hevonen on hyvä, mutta en odottanut, että noin hyvä. Mielenkiintoista nähdä, miten se menee finaalissa. Tästä lähdetään takaisin Ruotsiin samalla kyydillä Sahara Jaeburnin kanssa", Mats Havulehto kertoi Katja Melkon valmentamasta tammasta.

Finaalin ratajärjestys

1. It's Raining Men

2. An-Dorra

3. Magical Princess

4. Ava Di Emelin

5. Consalvo

6. Sahara Jaeburn

7. Yolo Savoy

8. Love Eagle

9. Making Match

10. Quite A Lover

11. Star Town Kemp

12. Mask Off

Tomi Kaminen
It'S Raining Men kurotti karsintansa yllätysvoittajaksi Santtu Raitalan ohjastamana. Johtanut Quite A Lover taipui kakkoseksi loppumetreillä.
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kontion perheen oma kasvatti La Verite yksi Solvallan finaaliviikonlopun kiinnostavista

”Nyt on oikea foorumi ottaa asioihin kantaa eikä tupista omissa kuppikunnissa” - Rautainen ammattilaisjoukko jakaa näkemyksiään ratojen ja treenauspaikkojen laittamisesta

Halley Wanian vuohisluu murtui mutta paranee ensi kaudeksi - Niemisellä illalla ja lauantaina puolittaisia saumoja

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video