Uutiset

Raviponien Pohjoismaiden mestaruudesta kamppaillaan lauantaina Vermossa

A-ponien Pohjoismaiden mestaruuden korvaa tänä vuonna Suomi-Ruotsi maaottelu.
Terhi Piispa-Helisten
Rondo Dar ja Saana Tuuri edustavat Suomea B-ponien PM-lähdössä.

Pohjoismaiden parhaat B-ponit kohtaavat Vermo Areenalla lauantaina 28. elokuuta ravattavassa Pohjoismaiden mestaruudessa. Lähtöön osallistuu yhteensä kahdeksan ponia, joista kolme on Suomesta, kolme Ruotsista ja kaksi Tanskasta. 1 620 metrin ryhmäajona ravattavan lähdön voittajaa odottaa Pohjoismaiden mestarin titteli ja 300 euron ykköspalkinto.

Vermo Areenalla tulevana lauantaina ravattavat Espoo-päivän poniravit starttaavat klo 12. B-ponien Pohjoismaiden mestaruus ratkotaan ravien kolmantena lähtönä klo 12.45. A-ponien Pohjoismaiden mestaruuden korvaa tänä vuonna Suomi-Ruotsi maaottelu, joka ravataan ravien neljäntenä lähtönä klo 13:15.

Pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoitusten vuoksi ravit ajetaan ilman yleisöä ja tallialueelle pääsevät vain kilpailijat. Raveja voi kuitenkin seurata suorana Vermo Areenan Facebook- ja Youtube-lähetyksistä, kerrotaan tapahtuman tiedotteessa.

B-ponien Pohjoismaiden mestaruuteen osallistuu tänä vuonna poneja Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Norjan joukkue ei osallistu tämän vuoden PM-kilpailuihin ollenkaan.

Suomalaisia edustavat tänä vuonna karsintavoittaja Rondo Dar ja kouvolalainen Saana Tuuri, karsintakakkonen Amor Dar ja janakkalalainen Henriikka Rantanen sekä Kattedals Isse ja kouvolalainen Nina Hänninen. Suomalaisista edustajista kaksi sai suoran finaalipaikan Riihimäellä 8.8. ravatussa karsinnassa. Kolmannen edustajan valitsi Suomen Hippoksen kilpailuosasto.

Ruotsalaisten edustajat ovat Zahlma ja Towa Olsson, Fandra ja Sara Jernberg sekä Ekslätts Twilight ja Katarina Hall.

Tanskaa edustavat Tombedo Fia ja Sofie Eg Jörgensen sekä Isilon Alasse ja Nathalie K Hansen.

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet ratkottiin ensi kertaa Ruotsin Solvallassa vuonna 2010. Vermossa ravattavat kilpailut ovat järjestysvuorossa 10:nnet. Suomessa Pohjoismaiden mestaruus -tittelit on jaettu kerran aiemmin Turun raviradalla vuonna 2016.

Suomalaiset eivät ole voittaneet B-ponien Pohjoismaiden mestaruus-titteliä vielä kertaakaan. A-ponien titteli on tullut Suomeen jo kolmesti vuosina 2016, 2017 ja 2017.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turun PM-ravien taustat ja tunnelmat videolla uudessa MT Hevosten jaksossa

Parvelan Retu Pohjoismaiden paras – "Suomenhevoset ovat nostaneet tasoaan, meillä on nyt paljon hyviä nuoria suomenhevosia"

Malin Kullbergin juontama MT Hevoset Turun PM-raveissa – uusi jakso ilmestyy sunnuntaina kello 19

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video