Uutiset

Rami Syrjä osti voitokkaan Erga Sjefenin Norjan hevospalstalta

Hyvällä voittoprosentilla kilpaileva amatöörivalmentaja Rami Syrjä Lempäälästä on ostanut Norjasta uuden kylmäverisen mainiosti menneen Pöylefantenin tallikaveriksi.
Rami Syrjä
Lempääläläisen Syrjän tallin uusi startihevonen on nimeltään Erga Sjefen. Suomen aikansa aluksi ruuna sai laidunloman, jolta kuva.

Syrjän kotitallissa on kolme karsinaa, ja nyt ne ovat täynnä. Pöylefantenin (Särpefanten), 9, lisäksi tallissa on lämminveriruuna Cape's Caviar (S.J.'s Caviar), 7, eli tallin kaikki valmennettavat ovat ruunahevosia. Kolmannen hevosen etsintä oli ollut jo pitempään päällä.

Valinta osui Erga Sjefeniin (Bork Odin), joka on kuusivuotias ja sillä on 15 starttia, joista viisi voittoa. Ennätys on 24,7 ja tienestejä vajaa kymppitonni euroissa. Tältä kaudelta on peräti kolme voittoa viidestä, kun kausi alkoi pelkillä voitoilla.

Pääset Erga Sjefenin kilpailuteitoihin tästä.

"Lämminverisellämme on jo vähän ikää, ja haimme uutta starttihevosta aika pitkään ja hartaasti", Rami Syrjä kertoo.

"Etsinnässä oli mm. juuri kylmäverinen Norjan hevosmyyntipalstalta, ja tämä oli esimerkiksi jo toinen hevonen josta olimme yhteydessä Ergan veljeksiin. Tällä oli omien havaintojen ja eläinlääkärin tarkastuksenkin perusteella terveet jalat ja ravi kävi videoiden perusteella. Se on ollut tallissa reilun pari viikkoa, mutta en ole vielä valjastanutkaan. Eilen lyötiin kengät jalkaan, joten eiköhän se ajo tapahdu loppuviikon aikana."

"Erga Sjefen laihtui vähän reissun aikana ja pantiin se suoraan laitumelle sekä annettiin matokuuri. Koitetaan lisäksi vähän samalla taktiikalla, kuin Pöylefantenin kanssa. Laitumelle pariksi viikoksi, kolme hiittiä ja sen jälkeenhän homma sujui. Tässäkin on ajatus, että loppukuusta Vermossa jo aloitettaisi, siellä on ainakin sopiva sarja. Teivainen saa sitten katsoa, miten kannattaisi kengittää ja muutakin varustusta, hän on taitava apu siinä."

Kuinka tallin kahdella muulla ruunalla menee?

"Cape's Caviar starttaa perjantaina Forssassa. Olin vähän pettynyt viime esitykseen, mutta se varmasti menee nyt oikeaan suuntaan. Kesällä allergia vaivaa sitä. Pöylefantenin vuohisessa on jotain vikaa ja sille tulee luultavasti taukoa. Vikaa ei ole oikein löytynyt, mutta voi olla että joudutaan tekemään pieni operaatiokin. Uskon että saadaan kyllä sekin takaisin iskuun vielä."

Millaista on Syrjän perheen hevosarki?

"Aika hyvin saadaan päivät täyttymään, kun minä käyn vielä päivätöissä: ompelu- ja käsityötarvikkeiden maahantuontia. Hevosia voi (onneksi) viedä vain kaksi kerrallaan raveihin, siinäkin on ihan tarpeeksi tekemistä. Vaimo on esimerkiksi vastussa Pöylefantenin treenistä. Hän on sillä ratsastanut. Uuden hevosen hankinta ihan itse tutkimalla tuntui luontevalta, kun on kokemusta ulkomaan asioinnista jo työn puolesta. Tietysti tämä korona-aika on hankala, kun ei esimerkiksi ole päässyt itse katsomaan hevosia paikanpäälle Norjaan, mutta jokseenkin sellainen hevonen sieltä tuli, kuin luvattiinkin."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Heinäpäästä hevosurheilun historiaan – Antti Teivainen: ”Teoriapuolella mentiin rimaa hipoen läpi, sillä kirjallisessa kokeessa sai olla virheitä kuusi ja minä vastasin viiteen väärin”

Pekka Korpi tiivisti tulevan finaalin hengen: "Derbyä ei ole ihan helppo voittaa" – Karsintojen suurin yllättäjä lähtee sisäradalta 120 000 euron jahtiin

Ensikertalaiset veivät kuningatarkisan kärkisijat – Vanhoilla tähdillä riitti jossiteltavaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle