Uutiset

Anne-Mari Vanberg vaihtoi ratsut ravureihin – tallin uusin tulokas on ruotsalainen kylmäverinen Guli Best

Ensimmäiset kokemuksensa Anne-Mari Vanberg sai kylmäveriravureista ollessaan harjoittelussa Timo Nurmoksella.
Anne-Mari Vanbergin albumi
Alan ammattilaisena Anne-Mari Vanberg huolehtii säännöllisesti myös Guli Bestin lihashuollosta.

Anne-Mari Vanberg on tuoreehko raviharrastaja. Aloittelija hevosten kanssa Lempäälässä asuva Anne-Mari ei kuitenkaan ole.

"Kolmisenkymmentä vuotta olen harrastanut ratsujen kanssa. Nyt ei selkä kestä enää ratsujen kanssa touhuamista. Niinpä vaihdettiin ratsut ravureihin. Olin minä parisenkymmentä vuotta sitten Jalmari Svartilla töissä hevosenhoitajana. Ihan uutta ravurit eivät siis ole. Sen lisäksi hieron ravuriasiakkaitakin”, kertoo Anne-Mari, joka on kouluttautunut Kaustisella hevoshierojaksi.

Juho Rastaan ja Anne-Mari Vanberg ensimmäinen ravuri oli vuoden 2018 varsahuutokaupasta ostettu tammavarsa Stoneisle Shamrock (i. Il Vilaggio).

"Emme ole ainakaan päässeet ensimmäisen ravurimme kanssa helpolla. Ei olla vielä luovutettu, mutta kestänee vielä, että pääsemme starttiin sen kanssa”, huokaa Anne-Mari.

Pariskunta onkin hankkinut lisää valmennettavia. Kuukausi takaperin talliin saapui Stoneisle Shamrockin ja Amphiboliten seuraksi länsinaapurista Guli Best (i. Lome Elden). Viisivuotias kylmäveriruuna on ansainnut urallaan tähän mennessä vajaat 17 000 euroa.

Anne-Mari Vanbergilla on ollut tähän asti lämminverisiä valmennuksessaan.

"Emme me suoranaisesti kylmäveristä etsineet, mutta emme löytäneet meille hintalaatu-suhteeltaan sopivaa suomenhevosta. Kylmäveriset ovat kuitenkin kiinnostaneet minua jo pitemmän aikaa."

Innostus kylmäverisiin syntyi yllättävällä suunnalla.

"Olin koulun puolesta harjoittelussa Timo Nurmoksella. Timolla oli jokunen kylmäverinen valmennuksessaan. Tykästyin niiden olemukseen. Kauan ei tarvinnut miettiä Guli Bestin ostoa kuullessani tuttavaltani ruunan olevan kaupan”, naurahtaa Anne-Mari.

Guli Best ei ole tulossa ihan heti starttiin. Ruunaa on ajeltu kotona, mutta Suomen uran avausstartin lähestyessä on Anne-Marin tarkoitus ajaa ruunalla reippaampia harjoituksia raviradalla.

"Oikein kiltti ja mukava hevonen. On melkein laiskanoloinen yksin ajellessa”, kuvailee Anne-Mari tallinsa uusinta tulokasta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Estepuomeja hevosille syntyy Timo Heinemaan pajalla Janakkalassa – "esteiden suunnittelu on luovaa työtä"

Pararatsastajat Katja Karjalainen ja Pia Reitti totuttelevat Tokion helteeseen – olympiakonkari ja ensikertalainen odottavat ilolla ja innolla loppuviikon starttejaan

Tuore SE-tamma myytiin heti eteenpäin – "Aina myyn kun tulee railakas mies, joka ojentaa käden"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle