Uutiset

Aripekka Pakkasen tallissa nuorennusleikkaus – Ruotsin filiaali mietinnässä

"Katsotaan asioita kaikessa rauhassa."
Elina Paavola
"Kyllä Ruotsin filiaalin avaamista uudestaan on mietitty. En pidä lainkaan poissuljettuna, että osa hevosistani olisi taas Ruotsissa jonkin ajan kuluttua", Aripekka Pakkanen kertoo.

Ypäjällä Hevosopiston tiloissa hevosiaan valmentavan Aripekka Pakkasen tallissa on käynnissä jonkinasteinen nuorennusleikkaus. Valmentajan mukaan kyseessä ei ole kuitenkaan suurempaa dramatiikkaa, vaikka viime viikolla neljä vanhempaa starttihevosta jättikin valmennuslistan.

"Normaalia kiertoa tallissa. Laitetaan vähän näitä vanhempia hevosia pois, kun varsat alkavat tulla laitumilta takaisin”, toteaa Aripekka Pakkanen:

Hevosurheilu-lehti uutisoi viime viikolla Pakkasen valmennustallin lippulaivan Staro Miamin päättäneen kilpailu-uransa derbylauantain voittoon Vermossa. Valmentaja kunnioittaa omistaja Martti Simosen päätöstä siirtää tamma siitokseen voitto viimeisestä kilpailusta allaan. Staro Miamilla olisi toki voinut vielä kilpaillakin.

"Tammahan olisi joka tapauksessa astutettu ensi keväänä. Olisi se varmasti menestynyt ihan hyvin loppusyksyn aikanakin. Mutta reilua tammaa kohtaa, että se sai siirtyä kunnossa ja terveenä siitosuralle”, analysoi valmentaja yli viisi miljoonaa kruunua urallaan ansainneen huipputamman uran lopetusta.

Vaikka Aripekka tunteekin haikeutta Staro Miamin uran ollessa ohi, katsoo hän tulevaisuuteen jo luottavaisena. Loppuviikosta on tarkoitus lähteä katsastamaan Ruotsin kriterium-huutokaupan varsat. Josko sieltä löytyisi uusia mielenkiintoisia tulevaisuuden toivoja. Samalla reissulla on tarkoitus hakea Staro Miamin vuotias täysiveli Staro Ramrod Suomeen.

Aripekka Pakkasella on sopimus Ypäjän Hevosopiston kanssa vuoden 2022 loppuun asti. Vaikka Hevosopiston ympärillä on kuohunut jo pidemmän aikaa, suhtautuu Aripekka tilanteeseen rauhallisesti.

"Mennään sopimuksen mukaisesti eteenpäin. Jos muutoksia tulisi eteen, mietitään sitten asioita uudelleen."

Ylöjärvellä Martti Keskisen vanhalla tilalla asuva Pakkanen sukkuloi Ypäjän ja Ylöjärven väliä. Aiempina vuosina Pakkanen sukkuloi Ylöjärven ja Ruotsin väliä filiaalin ollessa Söderbyssä. Valmentaja ei poissulje uuden filiaalin avaamista Ruotsiin.

"Molemmat lapset Etta ja Annu ovat innostuneet hevoshommasta. Varsinkin Etta vaikuttaisi olevan innostunut Ruotsiin lähtemisestä. Eli asia on mietinnässä. Katsotaan asioita kaikessa rauhassa. Ypäjän sopimuksen umpeutuessa ovat kaikki ovet periaatteessa avoinna. Hyvinhän se toimi aiemminkin, että minulla oli kotona Hopearaitilla osa hevosista, ja osa Ruotsissa”, pohtii Pakkanen.

Keskiviikkoiltana Pakkasen valmennettavista Ypäjä Louvre starttaa neljännessä T65-kohteessa. Perjantaina Ypäjä Oriente starttaa Villimiehen tammakilvan karsinnassa.

Kumpikin hevonen on valmentajansa mukaan kunnossa. Mutta odotukset ovat kummankin suhteen maltilliset.

"Takarivin lähtöpaikka laskee Ypäjä Louvren mahdollisuuksia. Ypäjä Oriente on hyvä kapasiteettinen hevonen. Mutta on ehkä vähän vihreä vielä kohtaamaan ikäluokan rutinoituneet kilpakumppanit."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Kyllä, me vaadimme hevosilta 10–15 kertaa vuodessa paljon lähdön viimeisillä 200 metrillä" – 10 000 ravilähtöä ilman ajokieltoa ohjastanut Erik Adielsson kaipaa asiallista keskustelua lajin asemasta yhteiskunnassa

Toto75-karonkka: Turha koittaa, Pekka voittaa

Juhani Partanen hakee uutta nostetta uralleen paikanvaihdoksella

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle