Uutiset

Reijo Liljendahlille jälleen Italian huutokaupan kallein ja viisi muuta varsaa talliinsa

Maanantaina Pohjois-Italian Busto Arsiziossa oli tämän syksyn Italian ravurivarsojen laatuhuutokaupan vuoro. Reijo Liljendahl on ennenkin ollut aktiivisena tässä yhteydessä. Julmyran valmentaja vei taas "parhaat päältä".
Anu Leppänen
Reijo Liljehdahl ei pahemmin pidätellyt Italian maanantain varsahuutokaupassa, vaan osti kuusi varsaa kalleimmasta päästä.

Maanantai oli kalliimpien varsojen päivä ja kahtena päivänä myytiin Milanon lähettyvillä yhteensä 222 Italian E-ikäluokan varsaa, joista kaikki eivät toki vaihtaneet omistajaa. Reijo Liljendahlilla on ITS-huutokaupasta muutaman vuoden takaa Euroopan ennätys, kun hän huusi Admiral AS:n (Ready Cash) sieltä 360000 eurolla. Sitä kalliimpaa varsaa ei Euroopassa oltu sitä ennen myyty. Myöhemmin Ruotsissa ennätys on noussut 4,7 miljoonaan kruunuun.

Ennätyksiä ei nyt rikottu, mutta Liljendahl oli joka tapauksessa todella aktiivisena. Hän sai tallinsa kaikkiaan kuusi varsaa maanantaipäivän sadosta, joukossa mm. tämänkin huutokaupan kallein. Eniten maksoi Admiral AS:n pikkuveli Emiral AS (Trixton), jonka Liljendahl huusi 220000 eurolla.

Toinen melko hintava Liljendahlin kuusikossa oli Robert Lindströmin huutama tamma Eleven (Father Patrick). Se oli 80000 euron vasaroinnillaan kahdeksanneksi kallein. Lindström huusi Liljendahlin talliin myös tamma Elma Wise AS:n (Nuncio) 32000:lla. Liljendahlin muut omat huudot olivat tamma Eteria (Tactical Landing), 40000, ori Epsom AS (Muscle Mass), 45000 ja ori Eclipse AS (Nuncio), 34000.

"Varsani tulivat hyvin kansainväliselle omistajajoukolle", Liljendahl kertoo.

"Ostajissa oli ruotsalaisten lisäksi, norjalainen ja hollantilainen. Emiral AS:n omistajapohja on vielä hieman auki. Hyvin tarkkaan käytiin eläinlääkärin kanssa varsat läpi."

"Italiassa on todella hyviä sukuja, ja parhaiden kasvattajien osaaminen ja paikat ovat huippuluokkaa, vaikka itse raviurheilulla ei mene hyvin. Ilman kansainvälisiä ostajia kysyntä olisi jo tyssännyt, mutta suvut ja varsat ovat niin hyviä, että ne kiinnostavat ympäri maailmaa."

Emiral AS:n takana ITS-huutokaupassa oli vielä neljä muuta varsaa yli 100000 euron luokassa. Tamma Evita di Venere (Walner) maksoi 190000, ori Empire AS (Ready Cash) ja tamma Elisabeth Bar (Face Time Bourbon) 140000 euroa sekä ori Exodus Bi (Muscle Hill) 125000.

Italian Trotting Salesin (ITS) maanantain ja tiistain 13.-14.9.2021 tuloksiin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Face Time Bourbon sai revanssinsa Lotteria-ajossa

Suomalaisten osaomistama hambovoittaja Captain Corey loukkaantui

Graham Hill Reijo Liljendahlin vahvin toivo Ruotsin Kriterium-karsinnoissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video