Uutiset

"Kolmenkympin tietämissä useimmat meistä alkavat kaivata takaisin synnyinseudulleen" – Erkki Lappi muutti Pohjois-Savoon

"Eihän sitä aina tiedä mihin suuntaan elämä kuljettaa."
Antti Savolainen
Erkki Lapilla on Suomen Hippoksen tilastojen mukaan takanaan reilut 300 starttia sekä ohjastajana että valmentajana. Omia valmennettavia on tällä hetkellä kolme.

Aiemmin Kaustisella omaa valmennustallia pyörittänyt Erkki Lappi vaihtoi vajaa vuosi sitten Keski-Pohjanmaan Pohjois-Karjalaan. Syyskuun alusta Erkki on kuitenkin vaikuttanut Pojois-Savossa Tuusniemellä.

"Viihdyin hyvin Markus Porokalla, ja aina on hyödyllistä nähdä muiden valmennusmetodeja. Kolmenkympin tietämissä useimmat meistä alkavat kaivata takaisin synnyinseudulleen. Niin taisi käydä minullekin”, naurahtaa loppuvuodesta 30 vuotta täyttävä Erkki Lappi.

Erkin äiti on kotoisin Tuusniemeltä ja Erkin kotipaikka on Rautalammilla.

"Minun kolme valmennettavaani ovat Miika Tenhusen tallilla. En ole varsinaisesti töissä Miikalla. Kengitän hänen hevosensa sekä auttelen tarpeen vaatiessa hevoshommissa”, kertoo Erkki Lappi.

Erkki vietti nuorempana kesät Tuusniemellä äidin kotipaikassa.

"Pitäjä on tuttu, ja olin minä aikanaan kesätöissäkin Tenhusen Miikalla ja Anna-Kaisalla. Onhan tämä vähän kuin kotiin olisi palannut”, toteaa Erkki Lappi tyytyväisenä.

Lappi työllistää tällä hetkellä itsensä pääosin kengityssepän töillä. Toiminta-alue on maantieteellisesti laaja.

"Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala ovat pääsääntöiset alueet. Jonkin verran käyn vielä Kaustisen seudullakin. Liikaa ei voi töitä kuitenkaan ottaa, sillä kengitän edelleen Markus Porokan hevoset sekä nyt myös Miikan hevoset. Kahdessa paikassa on lukumääräisesti jo aika paljon hevosia”, kertoo Erkki Lappi.

Erkki pyöritti Kaustisella ollessaan valmennustoimintaa omassa tallissa. Paikka on edelleen Erkin omistuksessa. Päätöksiä sen tulevaisuudesta ei ole tehty.

"Se on hiljaisessa myynnissä. Eihän sitä aina tiedä mihin suuntaan elämä kuljettaa. Viihdyn kuitenkin hyvin Tuusniemellä."

Erkin valmennettavista Mission Of Soul on aloittanut uransa mallikkaasti. Maanantai-iltana nelivuotias tamma otti uran avausvoittonsa Oulusta Erkin ohjastamana.

"On oikein hyvän tuntuinen hevonen. Kuopiossa olisi tarkoitus startata parin viikon kuluttua. Vähän kun saadaan lisää voittosummaa kartutettua, niin katsellaan sitten T75-tammalähtöjä."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tamara Skutnabb tuore A-valmentaja Ruotsissa nuorimpana naisena kautta aikojen – Timo Hulkkosen Edimasta toiveissa mainoshevonen

Norjalaisvalmentaja Jan Roar Mjölneröd tekee täsmäiskuja Ruotsiin – kolminkertainen Derby-voittaja on kylmäverivalmentajien aatelia: "Ilman kunnollista hevosmateriaalia ei tuollaisia tuloksia voisi saavuttaa"

Daniel Wäjersten matkalla kohti Ruotsin huippua – tänään hän starttaa omalla valmennettavallaan Derbyn finaalissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video