Uutiset

Hannu-Pekka Korven valmennettavalla Book Sevenilläkin yritetty huijausta

Ravihevosten huijausmyynnit ulottuvat nyt Suomeenkin. Tällä viikolla selvästikin ulkomainen taho oli yrittänyt saada Ruotsin uutisesta 75-hevosesta Crazy First Lovesta tutulla tavalla saada rahat Book Sevenin myynnistä ilman, että omistaja oikeasti vaihtuu.
Terhi Piispa-Helisten
Hannu-Pekka Korven valmentama Book Seven on ollut tällä viikolla samankaltaisen hevoshuijausyrityksen kohteena, kuin Ruotsissa lauantain 75-suosikki Crazy First Love, josta kerrottiin aiemmissa tämän päivän uutisissa.

Tanskalaiseksi esittäytynyt taho oli englanniksi ottanut yhteyttä Hannu-Pekka Korpeen kysyäkseen valmennuksessa olevasta Book Sevenistä (Chapter Seven). Kyseinen henkilö oli halunnut varmistua, että onhan Book Seven myynnissä. Kuultuaan pyydetyn hinnan Korpi oli varoittanut, ettei kuulosta hevosen oikealta hinnalta ja luvannut tarkastaa omistajalta Erno Gardemeisterilta (Garde Hästar AB), mikä on tilanne?

"Lupasin selvittää, mutta homma kuulosti heti hieman ihmeelliseltä", Korpi kertoo.

"Hevosesta kysyttiin esimerkiksi, että onhan se siellä Julmyrassa Upsalan lähellä, missä myyjä oli kertonut oriin olevan. Suomessahan se on, kuten koko minun toimintani, joten kaikki ei stemmannut. Lupasin selvittää ja nopeasti kävi ilmi, että kyse ei ole asiallisesta asiasta. Ilmeisesti nämä huijaukset tai huijausyritykset ovat nyt sitten täällä meidänkin riesana, jos noita on ollut useampi tapaus jo Ruotsin puolellakin?"

Hannu-Pekka Korpi esitti tapaukseen liittyvää tekstiviestittelyä. Ostajakandidaatiksi esittäytynyt henkilö kertoi etsivänsä hevosta, joka sopisi Bornholmin saaren lyhyelle, vain 580 metrin mittaiselle, kaviouralle. Book Seven oli vaikuttanut toimivalta ja sopivalta. 

"Viestitin heti tanskalaiselle kaverille, että älä missään tapauksessa maksa hevosta. Kysyttyäni omistajalta selvisi, ettei ole tuolla tavalla myynnissä: ei tuohon hintaan eikä nimetyn henkilön toimesta. Tanskalainen kaveri toisaalta sanoi, että oli ollut lähellä maksaa summan. Toisaalta hän selvästikin epäilikin jotain, kun onneksi otti yhteyttä ja kyseli siitä Julmyrastakin."

"Aika erikoista toimintaa, ja kannattaa nyt varmaan olla erityisen varovainen, jos joku aiemmin tuntematon toimija tarjoaa hevosta ostettavaksi."

Tästä pääset Suomen huijausyrityksen kohteena olleen Book Sevenin tietoihin.

Tässä uutinen Ruotsin huijaustapauksesta, joka liittyi lauantain 75-suosikki Crazy First Loveen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turun PM-ravien taustat ja tunnelmat videolla uudessa MT Hevosten jaksossa

Ruotsissa ravihuijaus: henkilö luuli ostaneensa lauantain Ruotsin 75-suosikin - omistaja ei tiennyt asiasta mitään

Bosses Lilyn ja Bosses Ladyn kaksivuotias veli Hannu-Pekka Korvelle: "Puhelin on soinut oikein mukavaan tahtiin, mukava että omistajat ovat tarjonneet hevosia valmennukseen”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video