Uutiset

Kuislalta nopea käännös: Turno di Azzurra ei lähdekään liisaukseen vaan Iikka Nurmosen valmennukseen

” Ori menee normaalisti treeniin Iikalle. Kokeillaan jos Iikka saisi menemään sen kapasiteetin mukaisesti”, Reima Kuisla kertoo.
Terhi Piispa-Helisten
Super Schissel (kuvassa) ja Evaluate ovat jo ennestään Iikka Nurmosella valmennuksessa.

Reima Kuisla tarjosi sunnuntaina italialaisori Turno di Azzurraa liisaukseen. Tiistaina suurhevosomistaja kuitenkin päätyi lähettämään yhdeksänvuotiaan, reilut 300 000 euroa tienanneen oriin Iikka Nurmoselle valmennukseen.

”Ori menee normaalisti treeniin Iikalle. Kokeillaan, jos hän saisi menemään sen kapasiteetin mukaisesti. Kykyjähän sillä on, senhän voittosumma ja ennätys kertovat”, kertoo Reima Kuisla MT Ravinetille.

1.10,2a ennätyksinen Turno di Azzurra juoksi koelähdön heinäkuussa Vermossa. Omistajansa mukaan ori ei ollut kokeessa parhaimmillaan. Mutta on nyt valmennuksessa, ja starttiin tulo voisi olla mahdollista lähiaikoina.

Ennestään Kuislalla on jo Super Schissel ja Evaluate Lahden Jokimaalla talliaan pitävien Iikka Nurmosen ja Jenni Tuokon valmennuksessa. Super Schissel ei ole startannut elokuun puolen välin jälkeen. Evaluate siirtyi Nurmosen valmennukseen St Michel-ajon jälkeen.

”Kummallakin on ollut pieniä terveysmurheita, jotka ovat vaatineet hoitoa. Toivottavasti näemme kaksikon kohtapuoliin radoilla”, kertoo Kuisla.

Lue myös: Turno di Azzurralla riittää kyselijöitä Italiaa myöten

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuisla osti Lexingtonista Tactical Landing -orivarsan, suomalaisia kimpassa monessa ja siitosoriuutisiakin

President Lindy Kuislalta Ari Aatsingin treeniin

Uutisviikko minuutissa: rodeomeininkiä ja pelastusoperaatiota Vermossa - Calgary Games Solvallassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video