Uutiset

Matias Salon tallilla tasaiset kolme saumaa Vermossa ja uutena hevosena Goofy

Matias Salo matkaa kolmen valmennettavan kanssa illaksi Vermoon, eikä osaa valita parasta saumaa niistä. Talliin on ostettu uusi kolmevuotias ruuna Goofy, 15,1.
Antti Savolainen
Matias Salon tallissa tapahtuu taas. Illalla on kolme startissa Vermossa ja Tanskasta on hankittu uusi kilparuuna "Hessu".

Salo starttaa Vermossa Stonecapes Rainilla (S.J.'s Caviar) ja Caviar Creationilla (S.J.'s Caviar) T65-pelin kakkoskohteessa sekä Heat Of Dynamitellä (S.J.'s Photo) neloskohteessa.

"Heat Of Dynamitellä on tuoretta hyvää näyttöä vireestään, kaksi muuta palaavat tauolta", Matias Salo toteaa.

"Hyvin tasaiset saumat koko kolmikolla on. Juoksunkulut ratkaisevat. Stonecapes Rainilla ja Caviar Creationilla on taukoa, kun ne kävivät kipeänä, mutta hyvin ne treenaavaat. Tietysti saa nähdä tarvitsevatko starttia tullakseen huippuvireeseen vai ei, mutta kyllä nillä näissä lähdöissä saumaa on. Ei ole mitään erityistä kerrottavaa varustepuolelta."

Salo on lisäksi ostanut Gordon Dahlin treenissä Tanskassa kilpailleen Goofyn talliinsa. Kolmevuotias Wishing Stonen 160 senttinen poika on täydessä kilpailukunnossa. Ruuna täräytti toissa kisassaan 6. syyskuuta Ålborgissa voittaessaan lyhyen matkan 15,2-kyydillä läpi johtavan rinnalta. Ennätys on kymmenystä kovempi, ja sen Goofy meni toukokuussa kakkoseksi sijoittuessaan.

Goofy on kisannut urallaan vasta kahdeksan kertaa. Voittoon ruuna on ravannut kahdesti ja kakkoseksi sekä kolmoseksi kerran. Voittosumma on Tanskan matalalla palkintotasolla vajaat 5 000 euroa. Goofyn (=Hessu) emälinjan tähti on kolmas emä Noblessa Sund, joka on periyttänyt peräti viisi kruunumiljonääriä. Ruuna on nimensä mukaisesti Stutteri Disneyn kasvatti, ja siltä Salo hevosen myös osti.

"Hevonen saapuu näillä näkymin sunnuntaina. Tapani Raunio sen välitti meille. Kimpanvetäjä on myynyt jo osuuksia hyvin, mutta varmaan joitakin osuuksiä vielä löytyy."

Tästä pääset Goofyn startti- ja sukutietoihin.

Gordon Dahl
Kolmevuotias ruuna Goofy Tanskasta.
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lauantaina Skellefteåssa kakkoseksi kamppaillut ja nelivuotiaana 25,7-vauhtia painellut Frivoll Galilei Suomeen - ”Mulla on aina ollut haaveena pikimusta kylmäveriori, jolla on iso läsi”

Antti Ala-Rantala hankki nuoren lupaavan norjalaisen L.A.'s I Feel Goodin - ”Hienoravinen menijä, eikä tällaisia ole Suomessa juurikaan myynnissä”

Hevosen potku naamaan Lapuan raveissa aiheutti Tiina Koskiselle sairaalareissun

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video