Uutiset

Vermossa kokelas-EM:ää ajava tanskalainen Nicklas Korfitsen, 22, on jo voittanut mm. Norjan Tammakriteriumin

Vermossa ajetaan paraikaa kokelasohjastajien EM-kilpailua. Neljästä osalähdöstä on tätä kirjoitettaessa ajettu puolet. Voitto ei ole menossa Tanskaan, mutta monella mittarilla Tanskan kuski Nicklas Korfitsen on paras. Hän mm. voitti Norjan Tammakriteriumin kuukausi sitten.
Riku Niittynen
Nicklas Korfitsen Vermossa keskiviikkona. Tanskalaisnuorukainen on Pohjoismaiden lupaavimpia ohjastajanimiä juuri nyt.

Nicklas Korfitsen työskentelee Bo Westergårdin tallilla Ålborgin lähellä Tanskan Jyllannissa. Hänestä on nopeaan tahtiin tullut Westergårdin ykköskuski, ja siitä tuoreena näyttönä on Thai Brooklynin voitto Norjan Tammakriteriumissa lauantaina 11. syyskuuta Bjerken radalla, ykköspalkinto 750000 Norjan kruunua. Thai Brooklynillä on 11 voittoa 12 startista ja kaikki on ohjastanut Korfitsen, 22. Viime vuonna hän ajoi 48 voittoa 173 startissa eli voittoprosentti oli 28. Tiliä hevosille tuli n. 130000 euroissa laskettuna. Kannattaa painaa nimi mieleen.

Pääset tästä Nicklas Korfitsenin uran tietoihin.

"On upeaa, että olen saanut tällaisen mahdollisuuden näin nuorena aika puskista", Korfitsen myöntää.

"Meillä on kotona aina ollut hevosia, ja nytkin on kymmenkunta, pari starttihevosta, mutta en osannut aavistaa tällaista tulevaksi. Olen aina haaveillut kilvanajosta, mutta silti. Nyt satsaan tähän ja tarkoitus on myös tulla valmentajaksi ajan kanssa. Siihenkin Westergård on oiva paikka. Hän on todellinen osaaja, ja hevosmateriaali 100 hevosen tallilla on Tanskan paras ja isoin. Hevoset ovat kovasukuisia, ja tulevaisuuskin on taattu. Yksivuotiaita on 36 ja Pohjoismaiden huippusukuja. Kaikki maat paitsi Suomi Pohjoismaista ovat edustettuina."

Korfitsen ei ole kahden osakilpailun jälkeen aivan keulassa jäätyään pussiin avauslähdössä ja oltuaan keulasta neljäs toisessa. Kolmannen osalähdön hevonen jäi vielä pois, joten mestaruus taitaa mennä muualle, mutta nuori tanskalainen Ålborgin kasvatti ei ole kallella kypärin.

"Tällaista tämä on. Parasta yritetään, mutta aina se ei riitä. Aion jäädä Tanskaan näillä näkymin, sillä Westergård on antanut minulle vastuuta ja lupaillut, että tulevaisuudessa on jopa mahdollisuus saada hänen tallinsa omiin nimini. Se tapahtuu tietenkin paljon myöhemmin, mutta olisi minulle iso mahdollisuus, ja sitä pitää ainakin miettiä. Nyt minulla on hyvä työpaikka ja paljon vastuuta sekä treenistä että kilvanajosta, ja en voisi olla tyytyväisempi."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Videohaastattelu: Tervetuloa Vermoon Osku, Henna Halme ja Veijo Heiskanen!

Vermon uusi puheenjohtaja Mikko Salminen on menestyvä hevoskasvattaja ja järjestömies toisessa polvessa

Uudenmaan Upein muuttuu kolmevuotiskisasta nelivuotisille tarkoitetuksi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video