Uutiset

Huutokaupan kallein hevonen Beat It tavoittelee Örebrossa puolen miljoonan ykköstä suomalaisille omistajilleen: "Ihan joka päivä ei omistamamme hevonen ole tällaisessa lähdössä mukana"

”Koronarajoitusten helpottaessa on todella mukava päästä paikanpäälle seuraamaan hevosemme otteita. Ihan joka päivä ei omistamamme hevonen ole tällaisessa lähdössä mukana. Näistä hetkistä on osattava nauttia."
Terhi Piispa-Helisten
Beat Itin rattailla jatkaa Svampenissa Ruotsin parhaisiin ohjastajiin lukeutuva Magnus A Djuse.

Isto Kuisma huusi 2.10. Traveran huutokaupasta Iiro ja Joonas Uutiselle 700 000 kruunulla kaksivuotiaan Beat It -tamman (i. Broadway Hall), joka oli huutokaupan kallein hevonen. Tamma starttasi uusien omistajien lukuun heti seuraavana keskiviikkona Solvallassa ja oli vahvan esityksen jälkeen toinen Riina Rekilän Tetrick Wanian vanavedessä.

"Tamma tuli 12-vauhtia viimeisen kierroksen Solvallassa. Olimme oikein tyytyväisiä sen esitykseen”, kertoo Arlandasta torstaiaamuna tavoitettu Iiro Uutinen.

Iiro ja Joonas Uutinen lensivät torstaiaamuna Ruotsiin seuraamaan uusimman hevosensa seuraavaa starttia. Mattias Djusen valmennuksessa jatkava tamma starttaa torstai-iltana Örebrossa ajettavassa Svampenissa Magnus A Djusen ohjastamana. Yhden Ruotsin suuripalkintoisimman kaksivuotislähdön voittaja kuittaa 510 000 kruunua.

"Mattiaksen mukaan tammalla on kaikki hyvin Solvallan juoksun jälkeen. Poisjäännin myötä saimme ysiradan, ihan asiallinen lähtörata mailille. Kapasiteetti tammalla riittää. Vaikeahan näitä melko rutinoitumattomien kaksivuotiaiden lähtöjä on etukäteen analysoida."

Myöhemmin syksyllä ajettava Ruotsin suuripalkintoisin kaksivuotislähtö Svensk Uppfödningsloppet kuulunee kaiken ollessa kunnossa Beat Itin ohjelmaan.

Talveksi tamma lähtee Suomeen Isto Kuisman valmennukseen. Ensi kauden suunnitelmat ovat hieman auki.

"Kyllähän tamman tavoitteet ovat Ruotsin lähdöissä. Alustavasti olemme miettineet tamman mahdollisesti kilpailevan Mattias Djusen tallista käsin kolmevuotiskauden. Jatkuva reissaaminen Suomen välillä rasittaa hevosta. Mutta otetaan yksi asia kerrallaan."

Iiro Uutinen ei ole aivan tuoreimmasta päästä raviharrastajia.

"Parisenkymmentä vuotta olen ollut ravihommassa mukana. Beat It:in omistan veljenpoikani Joonaksen kanssa. Sen lisäksi omistan Kuisman valmennuksessa olevan Global Bring It Onin veljeni kanssa. Proud Ms Cantabin omistan yksin."

Beat Itillä on hyvä mahdollisuus kuitata aimo osa muhkeasta ostohinnastaan torstai-iltana. Iiro Uutinen toteaa huutokauppaostoksen olleen pitkän harkinnan tulos.

"Raviurheilu tarjoaa hienoja elämyksiä. Ostohinta kuulostaa kovalle. Jos olisin kuitenkin ostanut vähän kalliimman varsan yksivuotishuutokaupasta, syntyy siinäkin kuluja, ennen kuin voi edes haaveilla mahdollisista kaksivuotislähdöistä. Kaikella on puolensa."

Iiro Uutinen korostaa useampaan otteeseen raviurheilun tarjoavan unohtumattomia elämyksiä.

"Koronarajoitusten helpottaessa on todella mukava päästä paikanpäälle seuraamaan hevosemme otteita. Ihan joka päivä ei omistamamme hevonen ole tällaisessa lähdössä mukana. Näistä hetkistä on osattava nauttia."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Katso video: Tetrick Wanian näytöstä Örebrossa – Beat It täydensi suomalaispanoksen kolmannella sijalla

Riina Rekilä tähtää Tetrick Wanialla seuraavaksi puolen miljoonan ykköseen Örebron Svampenissa – lahjakas ori on herättänyt myös ostajien mielenkiinnon

Isto Kuisma huusi hevosenomistajilleen huutokaupan kalleimman hevosen Traveran huutokaupasta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video