Uutiset

Kymenlaakso-ajon voittaja ja kosmopoliitti Jolly Roy hakee vauhtia Venäjän rajalta - ”Ei miulla ole tämäntasoista hevosta aiemmin ollut”

Samaan ikäluokkaan Graceful Swampin kanssa kuulunut ja sen varjossa muhkean voittosumman saavuttanut Jolly Roy on vaihtanut valmentajaa ja omistajaa.
Anu Leppänen
Valmentaja Timo Korvenheimo, ohjastaja Tapio Perttunen, hoitaja Tiia Nurmilaukas ja kasvattaja Riikka Avotie juhlimassa kolme vuotta sitten Jolly Royn saavuttamaa Kymenlaakso-ajon voittoa.

Lähellä Venäjän rajaa Ylämaan Hujakkalassa kymmentä hevosta treenaavalla Marja Haakanalla on tallissaan kovan luokan vahvistus, Kymenlaakso-ajon voittaja ja Kuopio Stakesin kakkonen Jolly Roy.

 

Ikäluokkansa huippuihin kuulunut 6-vuotias keräsi varsalähdöistä Timo Korvenheimon treenissä komean tilin. Viisivuotiskauden Jolly Roy vietti Italiassa maan kärkimiehen Alessandro Gocciadoron käsissä. Sesongin kymmenen kisaa toivat yhden voiton ja neljä muuta totosijaa, mutta tienestejä vain runsaat 8 600 euroa.

 

Tämän kauden ruuna avasi Janita Antti-Roikon väreistä. Jolly Roy iski heti lauantaitasolle, ja vaikka vuoden kolme tähänastista kisaa eivät menestystä tuoneetkaan, olivat esitykset kovissa seuroissa lupaavia.

 

Jolly Royn koko uran tunnusluvut ovat: 48 8-14-2 ja 125 867 euroa. Ennätyksensä 11,5 Jolly Roy viiletti kaksi vuotta sitten Vermon EM-päivänä. Ruuna sijoittui Sobel Conwayn voittamalla pikamatkalla neljänneksi.

 

Riikka Avotien kasvattama Kadabran poika on myös vaihtanut omistajaa. Ruunan ostivat itselleen Haakana ja hänen puolisonsa Pekka Toivonen.

 

”Tässä oli tunne mukana, kun meillä on Jolly Royn pikkuveli Dark Defender. Myös toinen veli Don Defender kävi tässä, mutta sen kanssa ei onnistuttu. Jolly Roy tuli talliin viime viikon alussa. Se on kyllä veljiään tuimempi tapaus. Totinen ruuna, ja tarkkana saa olla, kun sitä treenaa. Ehkä se tuima luonne purkautuu sitten radalla oikein ja näkyy ruunan voittosummassa”, sanoo Marja Haakana.

 

”Jolly Roy loukkaantui tapaturmaisesti maaliskuun kisassaan. Ruunan puikkoluu murtui, ja lisäksi hankositeeseen tuli pieni nirhauma. Ruuna oli kesän ihan vesikävelyssä. Meillä ei ole mikään kiire. Jos kaikki menee hyvin eivätkä kelit ole ihan surkeita, niin ruuna voisi tulla joulukuussa starttiin.”

 

Haakana odottaa tulevaisuutta Jolly Royn kanssa mielenkiinnolla.

 

”Ei miulla ole tämäntasoista hevosta aiemmin ollut. Tosi mielenkiintoinen projekti. Ruuna on hyväntuinen ajossa, ja miulla on siitä mukava fiilis.”

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Janita Antti-Roikolla kaksi uutta aihiota – Jolly Roy muutti tallista pois

Marja Haakanalle Ready Cashin poika Ornstein - tallissa myös uusi ruotsalaistamma

Ikäluokkahuippu Jolly Roy, 5, Janita Antti-Roikolle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video