Uutiset

Toton SM-kisaa ei järjestetä tänäkään vuonna – nykymallisen turnauksen tulevaisuus vaakalaudalla

Toton Suomen mestaruudesta ei päästä kamppailemaan tänäkään vuonna. Tulevatkin kerrat ovat vaarassa.
Tuoreimman Toton SM-kisan kolmen kärki oli: Kari Puosi (keskellä), Toni Niemistö (oikealla) ja Jouni Toroska (vasemmalla).

Toton SM-kisa jäi viime syksynä järjestämättä koronan kouran tiukennettua jälleen otettaan. Mitaleja ei päästä jakamaan tänäkään vuonna.

 

”Syynä perumiseen on epävarma koronatilanne. Kesällä oli selvää, ettei tuttua noin kymmenen kisan karsintakiertuetta plus finaalia pystytä viemään sadan prosentin varmuudella läpi. Koronatilanteen selkeydyttyä ajatuksissa oli lyhennetty konsepti, mutta resurssisyistä sitä ei pystytty järjestämään tämän vuoden puolella”, kertoo Veikkauksen muuttuvakertoimisen vedonlyönnin tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna.

 

Totoajien ydinpiirissä kulttimainetta nauttivan kisan näkymät ovat muutenkin hämärän peitossa.

 

”Toton SM:n konsepti on tulevaisuuden kannalta auki. Ensi vuoden lopulla tulevan pakollisen tunnistautumisen myötä jokainen peli tulee olla pelaajan oma, eikä osa turnauksen peleistä, kuten Toton SM:ssä. Pyrimme löytämään keväälle ratkaisun liveturnauksien järjestämisestä”, Ahjolinna sanoo.

 

Hän jatkaa, että tototurnauksia on kyllä talven aikana tulossa muutama kappale, mutta ne järjestetään digitaalisen kanavan veikkauskisa-alustalla.

 

”Toisin kuin Toton SM, ne turnaukset ovat ilmaisia, eivätkä digitaalisen kanavan turnaukset ole yhtä hienoja yhteisöllisiä tapahtumia kuin paikan päällä pelattavat kisat. Niissä pääsee viettämään aikaa muiden raveista ja totopeleistä kiinnostuneiden kanssa.”

 

Toto-pelien hallitsevana Suomen mestarina jatkaa tittelin tuoreimmassa turnauksessa 2019 voittanut Kari Puosi. Toton SM järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2001.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Norja siirtyy raviradoilla täysin tunnistautuneeseen pelaamisen joulukuussa - Suomi vuoden päästä

Lauantain Ruotsin 75-peli ei onnistu - Suomesta Halmstadiin oma T5

Ruotsin ravien voittajapelit, kaksarit ja troikat tekevät paluun!

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video