Uutiset

Jari Kinnunen tähtää starttiin uudella kovasukuisella ruotsintuonnillaan – Kriteriumin hopeamitalisti Shackhills Twister kohti Kasvattajakruunun välierää

"Conrad sanoi minulle, että jos saamme oriin ongelmat ratkottua, on sillä todella iso moottori."
Ville Toivonen
Jari Kinnusella on tallissaan laadukkaita kilpahevosia. Kirkkain tähti on Kriteriumissa toiseksi sijoittunut Shackhills Twister.

Jari Kinnunen hankki elokuussa omistajakimpalle todella kovasukuisen Jakob K.Bokon Traveran internet-huutokaupasta. Conrad Lugauerin aiemmin valmentama viisvuotias Ready Cashin poika maksoi 160 000 kruunua.

"Luulin sen maksavan enemmän. Kuitenkin tuollaisen kapasiteetin omaava ori”, toteaa Kinnunen.

Kolmen parhaan joukossa viidesti uran kahdeksasta startistaan ollut ori tuli hyvillä saatesanoilla vanhalta valmentajaltaan Kinnuselle. Kovakapasiteettisen oriin omistajiin kuului Ruotsissa muun muassa Campo Bahian omistaja.

"Conrad sanoi minulle, että jos saamme oriin ongelmat ratkottua, on sillä todella iso moottori. Sille se kyllä tuntuukin kotona. Ruotsalaiset omistajat satsaavat ikäluokkahevosiin sekä avoimen tason hevosiin. Tämä ei silloin sopinut heidän kuvioihinsa."

Kinnunen on kaavaillut Suomen debyyttiä marraskuun alkuun Vermoon.

”Siellä oli ensi kuun alussa sopiva 10 000 euron ryhmä. Startissahan sen tietysti vasta näkee, miten hevonen toimii. Mutta oikein mielenkiintoiselta ja mukavalle hevoselle ori vaikuttaa”, toteaa Kinnunen.

Kinnusen valmennettavat ovat menestyneet tänä vuonna hienosti. Kriteriumissa toiseksi sijoittunut Shackhills Twister ei ole mukana Kymenlaakso-ajon karsinnoissa.

"Kouvola jätetään tarkoituksella väliin. Kasvattajakruunun välierät Jyväskylässä marraskuussa ovat seuraava tähtäin Shackhills Twisterille”, paljastaa Kinnunen.

Shackhills Twister on Kinnusen omia kasvatteja. Tallista löytyykin nuorempia sisaruksia Shackhills Twisterille. Kaksivuotias Shackhills Beauty Muscles Yankeesta sekä vuotta nuorempi Shackhills Glory S.J’s Caviarista.

"Ne ovat kumpikin tammoja, mutta eritoten vuotias varsa miellyttää niin rakenteeltaan kuin liikkeiltään. Kumpikin on kovasukuisia, joten ehkä niissä on tulevaisuuden siitostammojakin."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Että hevonen on viiden vanha ja kilpailee, on muutaman kerran jotain askaretta joutunut tekemään", Sanna Päivike toteaa MT Hevosissa kasvatuksesta

Siirin Valtsu paras Varsakunkussa – MAS For You ja Shackhills Twister Kasvattajakruunun valtiaat

Isosalon tilan 16. viljelijä Sanna Päivike: "On tämä niin makeeta. Ei mistään muusta työstä voi saada tällaista fiilistä"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video