Uutiset

Tallilla viilleltiin paalit pilalle – ilkivaltatapaus sai melko onnellisen lopun: "Sanoin hänelle, että puolet vahingosta on jo korvattu hänen ilmoittautuessaan itse vapaaehtoisesti"

"Tekijä ilmoittautui ennen kuin ehdin tekemään rikosilmoitusta asiasta. Arvostan hänen rohkeuttaan ottaa teostaan vastuu", sanoo ravivalmentaja Nina Pettersson-Perklén.
Ville Toivonen
Nina Pettersson-Perklénillä on valmennuksessaan viitisenkymmentä ravihevosta. Paaleja viilleltiin hänen Vermon tallillaan.

Ravivalmentaja Nina Pettersson-Perklénin Vermon tallilla Espoossa sattui ikävä ilkivaltatapaus maanantain ja tiistain välisenä yönä. Kymmenen suuren heinäpyöröpaalin päällysmuoveja oli silvottu. Päällysmuovien säilyminen ehjänä on perusedellytys heinän pysymiselle käyttökelpoisena.

"Kyllähän harmistus oli suuri huomatessamme asian keskiviikkoaamuna. Kymmenen pyöröpaalin poisheittäminen on jo taloudellisestikin merkittävä asia”, puuskahtaa Pettersson-Perklén torstaina.

Ilkivaltatapaus sai kuitenkin nopeasti melko onnellisen lopun.

"Tekijä ilmoittautui ennen kuin ehdin tekemään rikosilmoitusta asiasta. Arvostan hänen rohkeuttaan ottaa teostaan vastuu”, toteaa Pettersson-Perklén tyytyväisenä.

Hän ja ilkivallan tekijä pääsivät sopimukseen tihutyön korvaamisesta.

"Sanoin hänelle, että puolet vahingosta on jo korvattu hänen ilmoittautuessaan itse vapaaehtoisesti. Sen lisäksi sovimme hänen auttavan viikonloppuisin loppuvuoden ajan tallitöissä Vermon yksikössäni. Minusta on tärkeätä jo ihan opetuksellisesti ottaa vastuu omista tekemisistään."

Vastaava ilkivalta lienee harvinaista talleilla. Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himanka ei ole kuullut, että Vermossa olisi aiemmin tapahtunut vastaavaa. Aiemmin hän oli pitkään Lahden Jokimaan raviradan toimitusjohtaja ja muistaa siltä ajalta yhden ravivalmentajan omaisuuteen kohdistuneen ilkivaltatapauksen. Suomen Ravivalmentajat ry:n toiminnanjohtaja Antti Karhila kertoo, ettei hänen tietoonsa ole tullut vastaavia tapauksia. Hän tosin arvioi, ettei niistä hänelle välttämättä ilmoitetakaan.

Vaikka tihutyö varjosti Pettersson-Perklenin keskiviikkoa, sai hän kuitenkin iloita valmentamansa Concrete Deen yllätysvoitosta Vermon T65-pelin päätöksessä.

"Ruuna tuntui jo ensimmäiseen Suomen-starttiinsa hyvälle. Nyt se oli vähintään yhtä hyvä. Vaikka se ei tänä vuonna ollut menestynytkään Ruotsissa, on se ollut ihan pärjäävä hevonen synnyinmaassaan. Etsitään Concrete Deelle sopivia lähtöjä Vermosta tai T75-lähdöistä."

Valmentaja ei ole tyytyväinen viime kuukausien menestykseen. Nyt alkaa kuitenkin valoa näkyä tunnelin päässä.

"Meillä oli hevoset pitkään kipeänä. Alkoi jo melkein usko loppua. Nyt tallien terveystilanne näyttää paremmalle.”

Hevosten tervehdyttyä on Pettersson-Perklén tähyilemässä jälleen Ruotsin suuntaan. Teijo Aholan aloittaessa marraskuun alussa Pettersson-Perklénin maaseututallilla on suunnitelmissa tehdä kilpailumatkoja Ruotsin puolelle.

"Hyödynnetään Teijon suurta rutiinia ulkomaanreissuista. Meillä on ollut muutamana talvena filiaali Ruotsissa. Sekin on harkinnassa. Riippuu paljolti hevosten kunnosta ja kilpailumahdollisuuksista Ruotsissa, että tehdäänkö sinne yksittäisiä reissuja vai ollaanko pitempi pätkä."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vilja Kivinen aloittaa oman valmennustallin pidon kotitilallaan – Sahara Playhard tallin uusin tulokas

Sukuvika pitää tiukasti otteessaan

Ammattivalmentajaksi tähtäävä Andreas Lövdal satsaa sekä valmentamiseen että ohjastamiseen: "Jos haluaa kehittyä raviurheilun saralla, Ruotsi on ehdottomasti yksi parhaista paikoista toimia"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video