Uutiset

Suomenhevosten Suurmestaruuden palkintopotti nousee: ykköspalkinto 25000:een

Suyomenhevosten Suurmestaruus Mikkelissä St Michel -vauhtiviikonloppuna on jo klassikko ennakoimassa Kuninkuusravi-asetelmia. Kisa ajetaan ensi kesänä Mikkelin radalla 25. kertaa ja ykköspalkinto nousee 25000 euroon.
Anu Leppänen
Camri nappasi Suurmestaruuden 2017. Ori on tehnyt upean kauden myös 2021, mutta ura on päättymässä vuoden loppuun mennessä ikärajan 16 tullessa täyteen.

Mikkelin ravirata ja Suurmestaruus-kilpailun taustalla oleva Suomen Hevosenomistajien keskusliitto ovat päivittäneet Kuninkuusravien esikisanakin pidetyn suomenhevosten kisan yhteistyötään. Suomenhevosten Suurmestaruus on Kuninkuusravien jälkeen maamme perinteisin ravikilpailu, jonka historia alkaa Tampereen vanhalta Hippokselta vuodesta 1958. Ensimmäisen voiton veivät Eri-Hovi ja Matti Myllymäki.

Mikkelissä kisaa on ajettu vuodesta 1997 eli ensi kesänä St Michel ravien yhteydessä ajetaan 25. kertaa. Tämän kunniaksi ensimmäinen palkinto nousee 20000 eurosta 25000:een. Kokonaispalkintopotti kasvaa 10500 eurolla, eli varsin merkittävästä kohotuksesta on kyse.

"Käytiin vähän yhteistyön ehtoja Mikkelin kanssa läpi", kertoo SHKL:n toiminnanjohtaja Mitja Nummenmaa kertoo.

"Mitään dramaattisia muutoksia ei tullut: jonkin verran sunnuntain sisäänpääsylippuja ostetaan yhdistyksen kilpailujen palkinnoiksi. Tuo palkinnon nousu on kuitenkin ihan tuntuva ja osuu numerollisesti mainiosti yksiin Mikkelin ja Suurmestaruuden yhteisen taipaleen 25. kesään."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

SHKL Hevosenomistajapokaalin ykköspalkinto nousee: "Niin sanotulla supersakkomaksulla maksettiin useampi varsa mukaan"

Varsahuutokauppaan muutoksia: poisjäänti kallistuu ja myyjät saavat ruokaa

Ypäjän huutokauppa alkamassa – ennakkoon myytyjä enemmän kuin vuosiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video