Uutiset

Ilkka Korpi ottaa Magical Princessin ohjat kun Pekka Korpi on sukuloimassa

Ilkka Korpi vastaa Vermon tallista, mutta tänä viikonloppuna myös Pekka Korven tallin ässän Magical Princessin ohjastuksesta Kasvattajakruunun finaalissa. Vaikkei sitä todeksi uskoisikaan, Pekka pitää lomaa.
Ville Toivonen
Ilkka Korpi ei tunne paineita viikon 75-pelin eniten pelatuihin kuuluvan Magical Princessin rattailla.

Ilkka Korpi matkaa lauantaina Killerjärvelle yhden hevosen kanssa, mutta ei siis minkä tahansa hevosen. Magical Princess on ehdokas 75-pelin varmaksi, kun sen kova kilpakumppani An-Dorra alisuoritti Vermossa viime lauantaina. Lähtöasetelmat ovat mielenkiintoiset, kun Magical Princess on arvottu ulkopuolelle. Ensinnäkin, kumpi saa keulan?

"Magical Princess avaa kyllä tosi lujaa tarvittaessa, mutta eihän se keula silti varmaa ole", Ilkka Korpi laskeskelee.

"Antti (Teivainen) pääsee kyllä tunnetusti liikkeelle hevosilla niin, että välillä on oltu ihmeissään. Koitetaan hakea sitä kärkipaikkaa ja katsotaan kuinka käy. Toisaalta Magical Princessilläkin on jo pitkä kausi, joka voi jollain tavalla tuntua. Toisaalta viimeksi Porissa jäi vähän jossiteltavaakin ja voimia varastoon, mikä voi olla plussaa tätä starttia ajatellen. Se on hyvin kyvykäs ja tasapainoinen hevonen, jonka koko kausi on ollut vankkaa jälkeä. Siihen on oppinut luottamaan. Kesällä Jokimaalla jäätiin kakoseksi, kun oli edellisen kerran ohjissa kilpailuissa ja silloin An-Dorra oli selvästi parempi. Magical Princessillä oli kylläkin vähän vilustumista siinä alla. Nyt se tuntui hiitissä oikein hyvältä viimeksi. Minä ajoin sen ja jotain 23-24 ajettiin. Rata oli sinä päivänä vähän raskas."

Kuinka hyvä hevonen Magical Princess on ja mitä siitä vielä kehittyy?

"Hirveän lahjakashan se on ja tosi hyvä paketti kaikkine ominaisuuksineen. Mielenkiintoista seurata, mitä jatko tuo tullessaan. Ei tuollaisia tammoja joka vuosi tule, ja tässä ikäluokassa niitä on nyt ollut kaksin kappaleinkin (An-Dorran kanssa)."

Miksi Pekka ei ohjasta itse?

"Pekka on edelleen innokas kuin nuoret pojat tähän hevoshommaan. Kuitenkin hänkin tarvitsee lomaa välillä, ja tämä viikko on mennyt ja menee Etelä-Espanjassa, missä ovat siellä asuvan tyttärensä luona. Golfiakin on kuulemma päässyt pelaamaan."

Ilkka Korpi ei ole ohjastajasaavutuksissaan paljoa veljiään vähäisempi. Voittoja on yli 2500 ja hyvin monista erilaisista suurkilpailuista myös. Viime vuodet hän on kuitenkin ajanut vähemmän kilpaa, joten pitää kysyä: onko paineita?

"No ei ole kyllä yhtään."

Iloinen ilme naamalla kertoo tasan samaa kuin sanatkin. Tosin nuorinta Korven veljeksistä näkee tosi harvoin totisena muutenkaan.  

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halley Wanian vuohisluu murtui mutta paranee ensi kaudeksi - Niemisellä illalla ja lauantaina puolittaisia saumoja

Uutisviikko minuutissa: urheilullista ilotulitusta Tetrick Wanian, An-Dorran ja Face Time Bourbonin johdolla

An-Dorra palasi voittajaksi Kasvattajakruunussa - Suven Sametti uusi Tammaderby-voittonsa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video