Hyödynnä pakastimen marjat: Raikas puolukkakiisseli valmistuu nopeasti
Kiisselin voi siivilöidä sileäksi.Kesän puolukkasatoa nautitaan kiisselissä. Valmista kiisseli jo edellisenä päivänä, sillä parhaimmalta se maistuu jääkaappikylmänä.
Jos pelkäät kiisselin kuortumista, niin voit ripotella sen päälle hyppysellisen sokeria. Sokeri liukenee kiisselin pinnalle, ja estää kuortumisen.
Kiisseli maistuu mainiolta sellaisenaan, mutta pieni nokare vaahdotettua kermaa pyöristää makua erityisesti heille, joille puolukka maistuu hapokkaalta.
Puolukkakiisseli
4–5 annosta
- Ainekset
- n. 5 dl puolukoita (pakaste)
- 9 dl vettä
- 1 ½ dl sokeria
- 4 rkl perunajauhoja
- Lisäksi
- 1 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Ota ½ dl puolukoita erilleen ja pane takaisin pakastimeen. Mittaa 8 dl vettä kattilaan. Lisää puolukat ja sokeri. Keitä 10 minuuttia.
Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot yhteen desilitraan vettä. Lisää seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä. Kun kiisseli on huoneenlämpöistä, nosta kattila jääkaappiin.
Viimeistelyä varten vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
Jaa kylmä kiisseli annosmaljoihin ja viimeistele vispikermalla sekä pakastimeen laittamillasi puolukoilla. Tarjoa heti.
Vinkki: Jos haluat kiisselistä sileää, niin siivilöi se ennen perunajauhosuuruksen lisäämistä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

