Helppo omenapaistos ‒ ei vaaleaa sokeria, vaan makeus hunajasta
Tähän omenapaistokseen ei käytetä vaaleaa sokeria.
Helppo ja nopea jälkiruoka syntyy uunin lämmössä omenoista, hunajasta ja mantelirouheesta. Kuva: Sanne KatainenOmenapaistos on erinomainen jälkiruoka, joka valmistuu helposti.
Hunajainen manteli-omenapaistos
4 annosta
- Ainekset
- 3–4 omenaa
- ½ dl appelsiinitäysmehua
- ½ dl juoksevaa hunajaa
- ripaus kanelia, neilikkaa ja/tai kardemummaa
- 1 dl mantelirouhetta
- ½ dl voita sulatettuna
- Lisäksi
- kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
Valmistusohje
Pese omenat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja poista siemenkodat.
Kumoa omenat voideltuun uunivuokaan. Kaada vuokaan mehu. Valuta omenoiden päälle hunaja, mausta ja möyhi sekaisin.
Ripottele pinnalle mantelirouhe ja pirskottele päälle voisula.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoa omenapaistos lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

