Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kesäinen ruohosipuli-juustokeitto syntyy kesän ensisadosta

Tavallinen juustokeitto päivittyy kesäiseksi ruohosipulilla.
Ruohosipulilla maustettu juustokeitto on maistuvaa kesäruokaa.
Ruohosipulilla maustettu juustokeitto on maistuvaa kesäruokaa. Kuva: Jaana Kankaanpää

Ruohosipuli talvehtii hyvin ja nousee iloisen vihreänä heti maan lämmettyä. Se maustaa lähes kaikki keitot, padat, kastikkeet, salaatit. Ruohosipulisilppu piristää voileipää niin maullaan kuin värillään. Tällä kertaa juustokeitosta tehdään kesäisen vihreä ruohosipulisilpulla. Kun ruohosipuli kukkii, niin nypi kukista herttaisia koristeita annosten päälle.

Ruohosipuli-juustokeitto

4 annosta

  • Ainekset
  • 25 g voita
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 1 pkt (250 g) koskenlaskija voimakasta sulatejuustoa
  • 2 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl ruokakermaa
  • (200 g katkarapuja)

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hienonna sipulit ja valkosipulin kynsi. Sulata voi kattilan pohjalla. Lisää sipulit. Anna hautua sekoitellen pari minuuttia. Sekoita joukkoon jauhot. Kaada päälle vesi ja kummenna sekoitellen tasaiseksi. Murenna joukkoon liemikuutio. Lisää juusto kuutioina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Lisää ruokakerma. Mausta ruohosipulisilpulla ja sitruunamehulla. Kuumenna keitto, älä keitä.

Lisää halutessasi keittoon sulatetut, valutetut katkaravut. Nekin vain kuumennetaan keitossa.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.