Lähiruoka ja lähioluet valtaavat jälleen Helsingin keskustan ensi viikolla
Tuottajajärjestöjen yhteinen Herkkujen Suomi -tapahtuma aikaistui edellisvuosista, "lähemmäs kesää".
Herkkujen Suomi -tapahtuman kävijöitä kesällä 2013. Anna Laurila (oikealla) tutustuu Anna Kepasen esittelemiin tuotteisiin. Kuva: Kimmo HaimiMTK:n ja ruotsinkielisen tuottajajärjestön SLC:n yhteinen Herkkujen Suomi -tapahtuma levittäytyy Helsingin Rautatientorille ensi viikolla torstaista lauantaihin, 3.–5.8.
Herkkujen Suomen järjestäjät lupaavat tapahtuman tuovan kaupunkilaisten ulottuville suomalaisen katuruuan, Suomen parhaat oluet ja lähiruokamarkkinat. Kävijöillä on mahdollisuus sekä nauttia tarjottavista paikanpäällä kuin ostaa niitä kotiinviemisiksi.
Helsinkiin kokoontuu tapahtuman ajaksi lähi- ja luomuruuan tuottajia ja yrittäjiä ympäri Suomea. Osastoilla esitellään myös maakuntia ja suomalaista maaseutua.
Lähiruokatapahtuman yhteydessä järjestetään edellisvuosien tapaan myös kotimaisiin oluisiin keskittyvä Syystober-tapahtuma. Edellisvuosista poiketen tänä vuonna oluita on mahdollista siemailla ympäri tapahtuma-aluetta, sillä koko alue on nyt anniskelualuetta.
"Ruoan ja juoman yhdistäminen on luontevampaa kuin koskaan", järjestävät iloitsevat. Syystober-tapahtuman taustalla ovat Lammin sahti ja Pienpanimoliitto.
Tapahtumaan osallistui viime vuonna 35 000 kävijää, suomalaisten kävijöiden ohella myös turisteja. Tänä vuonna järjestäjät odottavat aiempaa suurempaa turistimäärää, sillä tapahtuma järjestetään edellisvuosia aiemmin. Viime vuoteen asti tapahtuma on järjestetty syyskuun alussa.
Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
