Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Puolukka-talkkunahyve

Helppo ja samalla maukas ja terveellinen jälkiruoka on puolukka-talkkunahyve. Saat siitä kauniin tarjottavan annostelemalla sen jälkiruokamaljoihin ja koristelemalla muutamalla puolukalla ja mintunlehdellä.
Voit käyttää talkkunahyveeseen puolukan sijaan myös muita pakastemarjoja.
Voit käyttää talkkunahyveeseen puolukan sijaan myös muita pakastemarjoja. Kuva: Sanne Katainen

Puolukka-talkkunahyve

6 annosta

Ainekset

  • 2 ½ dl puolukoita (pakaste tai tuore)
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl talkkunajauhoja (ei puurotalkkuna)
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • (mintunlehtiä)

Valmistusohje

Ota ½ desiä puolukoita syrjään koristelua varten. Soseuta loput puolukat.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mittaa kulhoon rahka, talkkuna, sokeri ja puolukkasose. Sekoita. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahkaseoksen joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Ennen tarjoamista koristele lopuilla puolukoilla ja halutessasi mintunlehdillä.