Tunnetko romesco-kastikkeen? Sen kanssa paahtoleipä maistuu superherkulta

Espanjalaiset rakastavat romesco-kastiketta, joka maistuu niin grillattujen lihojen kuin vaikka paahtoleivän höysteenä.
Romesco on monikäyttöinen kylmä tomaatti- ja paprikapohjainen kastike, johon rouhitut mantelit tuovat mukavaa purutuntumaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Romesco-kastike

saanti noin ½ litraa

  • Ainekset
  • 2 viipaletta paahtoleipää
  • 2 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • ½ dl kuorittuja manteleita
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • ½ tl cayennenpippuria

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paahda leipäviipaleet ja revi tai leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Huuhtele ja paloittele tomaatit ja paprika. Poista paprikan sisuksista siemenet ja valkoiset seinämät sekä kanta. Kuori valkosipulinkynnet.

Mittaa kaikki aineet monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on rouheisen tasaista.

Tarkista maku. Tarjoa leivän kera tai grillattujen liharuokien kastikkeena.